Det drar ihop sig mer och mer i kvalserien upp till Allsvenskan och jag nämnde redan i inlägget för omgång 7 att läget var väldigt pressat för Västerås och nu står det mer eller mindre klart att man ramlar ur Allsvenskan och får börja om i Hockeyettan, även om det fortfarande finns en teoretisk chans att man ska fixa det. Detta efter följande resultat i omgång 8.

Omgång 8

Västerås - Huddinge 6-5
Troja - Södertälje 1-2
Visby - Kristianstad 3-6

Västerås gjorde vad man kunde. Man släppte verkligen alla spärrar här och bara körde, ungefär som Leksand i match 5 mot Mora, men man vaknade för sent skulle man kunna säga. Här gjorde dock Alexander Nilson-Lindelöf 1-0 reddan efter 46 sekunder och Niklas Lihagen ökade sedan på till 2-0, innan Mikael Fryklund och Anton Mylläri mer eller mindre såg till att stänga matchen genom 2 snabba mål under 1:a periodens 2 sista minuter. Åtminstone trodde alla att det var avgjort då och var det inte det där så blev det det definitivt när Niklas Lihagen gjorde 5-0 dryga minuten in i 2:a perioden. Det var dock inte avgjort och det skulle bli riktigt spännande mot slutet, för efter att Västerås missat en straff reducerade Huddinge 2 gånger om innan den 2:a perioden var över. Innan dess hade Västerås också gjort 6-2 och det såg ändå ganska kört ut inför 3:e perren. Då gjorde Huddinge 3 mål på 3 minuter och vips så var det 6-5 på tavlan med 10 minuter kvar att spela. Då kan jag tänka mig att det blev väldigt nervöst, både på läktare och is i ABB Arena, men hemmalaget höll undan och vann med 6-5, men tyvärr hjälper ju inte det när Södertälje också vann, en ruggigt stark bortaseger i Ljungby, där Troja kunde spika avancemanget definitivt. Det skulle man göra inför storpublik, 3252 åskådare, men de blev snuvade på konfekten. Det var nämligen Södertälje som dominerade 1:a perioden och vann med 14-4 i skott, men en fantastiskt spelannde robin Johansson såg ändå till att det var 0-0 efter den 1:a perioden. Det var det också efter den 2:a, men i 3:e fick publiken se mål och det var hemmalaget som gjorde 1-0 efter 01:35. Södertäljes kvittering kom 5 minuter senare och med 11:53 på klockan satte Lucas Carlsson det matchavgörande 2-1-målet. Det gör att trots Västeråssegern så är man fortfarande 6 poäng bakom Södertälje, med just 6 poäng kvar att spela om. VIK har dessutom betydligt sämre målskillnad än vad SSK har, -9 mot +4. Då fattar alla att det ska till väldigt, väldigt mycket för att det ska gå för Västerås. Nej, det kommer nog högst troligt istället att stå mellan Troja, som nu är lite indragna i det där också, Södertälje och Kristianstad, 18, 16 och 14 poäng i nuläget. Troja och Kristianstad möts desutom i nästa omgång och Södertälje gästar Huddinge. Tänk om Kristianstad skulle vinna där. Då går man upp på 17 poäng. Skulle Södertälje slå Huddinge så går man då förbi Troja, upp på 19 poäng och då blir det väldigt rafflande i sista omgångeen. Skulle Troja istället slå Kristianstad och SSK vinner mot Huddinge, då är det klart, så Troja och Södertälje har fortfarande allt i egna händer, men man ska göra jobbet också, hela vägen in i mål...