Kvalserien till Allsvenskan har nu hunnit halvvägs och vi kan konstatera att det inte alls ser bra ut för Västerås...

Omgång 5

Kristianstad - Västerås 4-0
Visby - Södertälje 2-5
Huddinge - troja 1-2

Joel Gistedt håller alltså nollan igen, för 2:a matchen i rad, och imponerar verkligen. västerås å andra sidan fortsätter att ha stora, stora, bekymmer och nu börjar goda råd bli dyra för VIK, för eftersom att både Troja och Kristianstad vann sina matcher här så har VIK nu hela 6 poäng upp till KIK och 7 poäng upp till Troja. Det är 15 poäng kvar att spela om och snart är det faktiskt kört för Västerås skulle jag säga. Vinst i nästa match hemma mot Södertälje är nästan ett måste, men lär inte bli lätt, eftersom att just Södertälje är det lag som jagar närmast bakom de 2 i toppen. SSK har 2 poäng upp till Kristianstad och 3 upp till Troja, så man är nog inte särskilt sugna på att tappa poäng där...

Här gjorde man iaf vad man kunde när man bortaslog Visby med 5-2, efter att man gjort 4-0 i 2:a perioden, efter ett riktigt ras från Visbys sida under periodens 2:a halva, för efter 12:14 kom kvitteringen och sedan ledningsmålet med 15:50 på klockan, i spel 5 mot 3. 3-1 kom i samma powerplay, fast i spel 5 mot 4 och så 4-1 efter 18:41. Alla 4 mål dessutom i powerplay. Wow, snacka om effektivitet!

Troja hade vissa bekymmer med Huddinge, men till slut fick man ändå med sig alla 3 poäng hem från Stockholm, efter att Niclas Lehmann satt det avgörande målet med knappt 4 minuter kvar att spela. tungt för Huddinge, men desto bättre för Troja, som alltså fortsatt leder serien, i en tabell som ser ut såhär: