Vägen tillbaka

Som ett slags avslutning på förra årets fantastiska säsong kör vi här en video där man får följa hela vägen tillbaka, från den mörkaste av mörka källare i november förra året, då vi låg sist i allsvenskan, efter förlusten i Haparanda och när Perra kom in i båset.
Brandtalet där i början skulle rentav kunna vara ett tal av Perra till spelarna, för jävlar vad inspirerande och motiverande det är!

Från att ha studsat stolpe ut hela hösten, förlust efter förlust, så vände skutan.
Man vände 3-4 till 5-4 i matchen sista minut mot bofors, genom 2 kassar av Porsberger,
Satte 4-3 med 6 sekunder kvar mot Västerås,
Var uträknade både en och två gånger i slutspelsserien, men reste sig och krossade Mora med 6-0, i en match där man var tvungna att vinna med minst 4 mål,
tog sig till playoff, där man vände 1-2 till 3-2 i Tingsryd och sedan vann 2:a matchen i Leksand med 4-2,
fick möta Modo i direktkvalet, var uträknade när Modo vann enkelt med 5-0 och 4-0 i de 2 första matcherna,
ytterell fick hål på Reideborn i match 3, Martin Grönberg avjorde och i match 4 satte Jon Knuts 2-0 efter en monumental Modoppress,
Modo svarade med att krossa Leksand med 7-1 i match 5,
men det var laget som aldrig dog och i en svängig match kunde man studsa tillbaka ien och vinna med 5-4 i match 6 och hur det sedan gick i match 7 vet vi ju alla.
Det är hockeyhistoria som man "kommer prata om i fan 20 år".
Jon Knuts åkte ur med Leksand 2015, men rättade till det han hade fuckat upp och ick upp igen året senare,
Jonas Frögren får avsluta kariären med att ta upp Leksand i SHL och Henrik Haukeland står på huvudet och har en jäkla tur där i slutet av 3:e, men han står emot och trots 38-8 i skott för Modo i period 2 och 3 står det ändå 2-2 i mål på de båda perioderna, Sedan snor Montpetit pucken av Rantakari och lägger in 3-4 för Leksand mer eller mindre halvliggande i luften.
Som sagt, man ska ha lite tur ibland och det här var som sagt "the team that never died".

Nej, det går inte att förklara och beskriva, det är fortfarande glädjetårar på det här kan jag lova.