Fullsatt Tegera skapade grym stämning i premiären!

Så var det då äntligen dags, premiären av SHL 2016/17 i Tegera arena, Leksand - Djurgården.

Ett fullsatt Tegera bar fram Leksand och skapade en grym inramning, precis som vanligt. Inramningen höll helt klart toppklass i SHL och det kommer vi att få se mer av i vinter, det kan jag lova. Tyvärr var det också det enda som Leksand var bättre än Djurgården på, även om Järnkaminerna också hade en relativt stor klack på plats. På isen var Djurgården bättre på det mesta, även om Leksand fick en bra start av matchen och säsongen med 2 tidiga powerplay, vilka man dock inte lyckades utnytja, men stod ändå upp bra mot DIF hela den 1:a perioden. Trots det var det ändå 0-1 på tavlan, efter att Linus Johansson åkt igenom hela Leksand, från egen zon, över röd, in i offensiv zon och snygt satte 0-1 bakom Atte Engren i Leksandskassen.

I 2:a perioden gjorde Fredrik Forsberg Leksands 1:a mål för säsongen när han tryckte in 1-1 och det här var definitivt inte kört på något sätt.

Inte förrän raset kom senare i 2:a perioden, efter knappt 7 minuter. Där gick Djurgården från 1-1 till 1-4 på knappt 5 minuter och det såg plötsligt väldigt tungt ut för Leksand. Djurgården hade tagit över ganska ordentligt och dominerade spelet ganska kraftigt. Trots det lyckades Jesper Ollas, i sin 1:a match nu efter återkomsten, reducera, 2 minuter från paus och känslan var den att nästa mål skulle bli väldigt viktigt. 3-4 för Leksand och det skulle bli match på riktigt igen. 2-5 för Djurgården och det skulle i princip vara avgjort.

Tyvärr blev det det senare, för redan efter 58 sekunder i 3:e perioden satte Calle Ridderwall 2-5 för Djurgården och där dog matchen litegrann. Leksand orkade inte resa sig igen och hela den 3:e perioden blev ganska händelselös. Djurgården kontrollerade det ganska bra och vann matchen med 2-5.

Förlust blev det alltså, men det blev det 2013 också, då 1-3 mot Brynäs i premiären, och hur det gick den säsongen vet vi ju. Leksand överraskade alla och slutade 7:a i tabellen.

Något sådant tro jag inte vi får se i år, men det såg trots allt bättre ut än vad jag trodde att det skulle göra. Iaf stundtals. Sedan finns det givetvis mycket att slipa på, men vi ska komma ihåg att det här var 1:a matchen och dessutom också 1:a matchen på den här nivån för många av killarna i laget, så ge det 5-6 omgångar så tror och hoppas jag att vissa bitar fungerar bättre än nu. jag väljer iaf att inte dra för stora växlar av det här.

Gårdagens 2 SHL-resultat:
Leksand - Djurgården 2-5
Rögle - Växjö 3-5

Denis Everberg, med ett förflutet i Rögle, avgjorde nu matchen för Växjö med 2 mål. Han lär bli grymt viktig för Växjö i vinter, det kan jag nog lova.