Västervik vann derbyt

västervik bara vinner och vinner. Igår slog man värsta konkurenten Oskarshamn i årets 1:a derby, det 1:a på typ 20 år tror jag det är. Man jorde det inför fullsatta läktare i Plivettradehallen, 2415 åskådare och man gjorde det med klara 5-2. Laget står nu alltså på 26 inspelade poäng, efter 10 matcher. MrMadhawk upplyste om att det är 8 poäng bättre än vad succelaget från förra året, Tingsryd, hade vid samma tidpunkt. Det är inget annat än en strålande inledning av serien av nykomlingen och snart, okej då, det är en bit kvar, men fortsätter man såhär så är man snart där, har man säkrat kontraktet till nästa säsong. Runt 65 poäng där någonstans brukar man väl säga räcker för ett säkrat kontrakt, förra säsongen hade Björklöven 72 poäng över sträcket. Året innan hade Asplöven 68 poäng och för 3 säsonger sedan hade Södertälje 66 poäng. Så runt 65-70 poäng där någonstans bör räcka. Snart är Västervik halvvägs dit, efter 10 omgångar. Wow!

Gårdagens och dagens matcher i Hockeyallsvenskan:
Västervik - Oskarshamn 5-2
Bofors - Modo 6-2
Pantern - Tingsryd 2-1
Västerås - AIK 1-2 SD
Almtuna - Björklöven 2-1
Mora - Södertälje 3-1
Timrå - Vita hästen 3-1

Modo har inte haft det lätt såhär långt i serien. Man inledde med 3 raka förluster, följde upp det med 3 raka segrar och nu har man 3 eller 4 raka förluster igen. Här blev det storförlust mot Bofor, inför över 3000 åskådare i Nobelhallen. Det händer inte varje dag, men så var det den här kvällen och de fick se hemmalaget vinna och klättra förbi Tingsryd i tabellen. Ett Tingsryd som föll borta mot Pantern, som tog sin 2:a raka seger och är 5:a i tabellen. Sebastian Dyk satte avgöramde 2-1 32 sekunder in i 3:e perioden.

AIK tar sina första poäng på bortais den här säsongen och man gör det mot Västerås, som fortfarande är kvar i botten, men som ändå tar in 1 poäng på Björklöven i och med den där suddenpoängen, samtidigt som Almtuna avgjorde mot Löven med 02:06 kvar att spela. Tungt för Björklöven, som ändå har ryckt upp sig här under de senaste matcherna tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0