Västervik upp i topp!

Efter 7 omgångar av Hockeyallsvenskan är det Västervik som toppar tabellen. Vem hade trott det?

Man hade ju 1 match mindre spelad än vad Timrå i toppen hade. Den spelade man nu ikväll, borta mot Vita hästen, och det blev en ny storseger för nykomlingen. 7-1 vann man med, efter att Fredric Andersson gjort 3+1 och Conny Strömberg 2-0. Simon Mitman reducerde för hästen 03:55 från slutet, men det var så klart av akademisk betydelse och Västervik fortsätter att imponera, wow!

Kvällens 2 resultat i Hockeyallsvenskan:
Vita hästen - Västervik 1-7
Björklöven - Modo 3-5

I Umeå, där det var fullsatt, 5400 åskådare, en riktigt fin publiksiffra, bättre än på flera SHL-arenor, var det Modo som tog en sen ledning i 1:a perioden, men bara 29 sekunder in i 2:a perioden kvitterade Björklöven. glädjen blev dock kortvarig, för minuten senare hade Modo återtagit ledningen, en ledning som man ökade på till 1-3 i 2:a perioden och 1-4 i 3:e, innan Björklöven reducerade 2 gånger om och det blev riktigt spännande där ett tag, men Modo höll undan och gjorde 5-3 bara sekunder efter Lövens 3-4-mål. Modo klättrar därmed upp på 3:e plats i tabellen, men lagen bakom har 1 match mindre spelad.