Västerås första trepoängare

Igår tog Västerås säsongens 1:a trea när man slog Pantern inför enbart 409 åskådare med 2-3, men det satt långt in, för trots att Eddie Davidsson både gjorde 0-1 och 1-2 för Västerås så kon Pantern tillbaka. Det var först när Johan Björk åkte ut med 46 sekunder kvar att spela som Fredrik Johansson kunde sätta avgörandet i nät bakom Oscar Malm i Panternkassen. Då återstod det bara 25 sekunder att spela. Tungt för Pantern, men ack så viktig för Västerås!

Gårdagens 3 resultat:
Pantern - Västerås 2-3
Oskarshamn - Mora 3-0
Tingsryd - Almtuna 5-3

Oskarshamn tog en tidig ledning i 1:a perioden, men sedan var det en ganska hafsiig och ostrukturerad match, Hawaiihockey skulle man kunna säga och det kändes ett tag som ett slumpmål skulle kunna komma att bli avgörande. Mora fick dock aldrig in någon kvittering bakom Erik Källgren och Wictor Ragnewall i Oskarshamnskassen. Man bytte nämligen målvakt efter drygt 13 minuter. Vet inte om det kan ha varit nåon skada på Källgren, som startade matchen och som jag tycker har varit riktigt stabil nu under inledningen av säsongen, men bytte målvakt gjorde man i vilket fall och Ragnewall gjorde det stabilt även han.

I Tingsryd var det hemmalaget som tog ledningen, men Almtuna kvitterade innan den 1:a perioden var över. I 2:a gick Tingsryd ifrån till 3-1 och ökade på till 4-1 i 3:e perioden. Almtuna reducerade dock och när man sedan gjorde 4-3 i boxplay med knappt 3 minuter kvar att spela, då blev det närver på riktigt. Almtuna tog en timeout för att strukturera upp en plan för att kunna kvittera, men det räckte inte hela vägen, utan Filip Owesson kunde avgöra i öppen kasse för Tingsryd.