Tingsryd upp på topp 2!

Tingsryd är nu uppe på 2:a plats i tabellen, efter seger med 3-1 borta mot Västervik igår. Västervik är därmed 3:a nu, men det är tätt där uppe. Timrå förlorade också, mot Bofors, men man toppar ändå tabellen med 27 poäng, samma som Tingsryd. Sedan har Västervik 26 och BIK skuggar där bakom på 24 pinnar. Tätt och jämnt.

Modo - Almtuna 1-4

Oskarshamn fick en kanonstart mot AIK och gjorde både 1-0 och 2-0 i spel 5 mot 3 resp. 5 mot 4 när AIK drog på sig 2 täta utvisningar, men Christian Sandberg reducerade för AIK 55 sekunder från paus i 1:a perioden, men Björn Karlsson gjorde 3-1 i 2:a perioden och det tog aldrig AIK ikapp och man fortsätter att ha det tufft...

Erik Hanses kanske skulle ha tagit Almtunas 0-1-mål, men de 2 andra målen kunde han inte göra mycket på. Modo var inte heller ofarliga, men man kan säga att Almtuna och Jonas Johansson gjorde Modo ineffektiva, för Johansson var fullständigt strålande i kassen och räddade flertalet projektiler ffrån modo. Riktigt bra var han och Almtuna tog 3 blytuna poäng och man skuggar nu också BIK. Man är 3 poäng bakom Bofors, precis som Mora också är, och därmed alltså 6 poäng bakom Timrå och Tingsryd.

Västerås tog också 3 blytunga poäng, när man i och med 2-0 hemma mot Löven är över det där nedre kvalsträcket för 1:a gången på hela säsongen. Äntligen får man väl säga! VIK har börjat växla upp och parkerar nu på 12:e plats med 14 poäng. Det är 1 poäng bakom 10:an Modo och 11:an björklöven, men samma som Hästen och Södertälje under sträcket, men VIK har bäst målskillnad av de 3, -8 mot -10 och -17, så det fortsätter minst sagt att vara tätt och jämnt där i botten. Kul!

Hästen föll som sagt ikväll igen och det innebär då att man är under det nedre sträcket. Mora tog ledningen i 1:a perioden, men Hästen kvitterade. Mora återto dock ledningen sent i 2:a perioden och det blev matchavgörande. Hästen växlade upp lite mot slutet och var nära en kvittering precis i slutskedet, men det var för sent och räckte inte till.

Södertälje hade 0-1 mot Pantern, men Panntern vände på steken med hjälp av Johan Björk x2 och Sebastian Dyk. Viktigt för Pantern, som då fortfarande håller sig över slutspelsseriesträcket med sina 20 poäng.