Timrå vann seriefinalen

Timrå är nya serieledare i Allsvenskan. Detta efter en kross av Västervik i seriefinalen igår med klara 6-2 och det rann på ordentligt i 1:a perioden. Redan efter 01:04 hittade Andreas Frisk nätet bakom Adam Ohre i Timråkassen och det var 0-1. Bara 25 sekunder senare hade dock Johan Persson kvitterat för Timrå och sedan ökade man på till både 2-1 och 3-1, innan Västervik reducerade med bara 47 sekunder kvar av perioden. Ditills ganska jämnt alltså, men i 2:a gjorde Timrå 4-2 och när 5-2 kom drygt 7 minuter in i 3:e, då var matchen nästan stängd. Västervik gjorde vad man kunde, men Timrå var riktigt bra och kunde segla hem det där ganska enkelt till slut. Man är därmed 1:a i tabellen, med bättre målskillnad än Västervik, +22 mot +19.

Alla Allsvenska resultat från de senaste dagarna:
Timrå - Västervik 6-2
Almtuna - Bofors 4-3 SD
Modo - Mora 1-3
AIK - Tingsryd 2-5

Modo förlorar alltså igen och det var bara 3025 åskådare på plats i Fjällräven center. Det var dock Modo som tog ledningen i matchen genom Byron Ritchie. Den ledningen stod sig länge, men 7 minuter från slute kvitterade Mora och då blev det stirrigt i Modolägret. Det var nästan som att man slutade spela och med 02.16 kvar kom också 2-1 för Mora. Man satte sedan 3-1 i öppen kasse, men oj så tungt för Modo, som nu är 11:a i tabellen, men då har både Vita hästen, Södertälje och Björklöven en match mindre spelad och vid seger för alla de 3, ja, då är Modo nere under det nedre sträcket...

tingsryd avgjorde i 3:e perioden, efter att man haft 2-0, men där AIK hämtade upp till 2-2 i 2:a perioden. Riktigt starkt att vända det tappet till en seger för Tingsryd, som alltså fortsätter att vara med där uppe i toppen. Man är 3:a i tabellen, 5 poäng bakom Timrå och Västervik.