Skellefteå på vinnarspåret igen

Ikväll möter Leksand Skellefteå, men i lördags var Skellefteå nere i Karlskrona och det blev till slut seger, efter mycket om och men. Man vann med 2-1, alla målen i 3:e perioden. Adam Pettersson gjorde 0-1 med 10 minuter kvar att spela. Sebastian Aho ökade till 0-2 bara 2 minuter senare och så reducerade KHK med knappt 3 minuter kvar, så lite spännande blev det där. SAIK höl dock undan och tog 3 viktiga poäng där i bottenstriden. Ja, Skellefteå är fortfarande utanför topp 10. Man är 11:a med sina 10 poäng, samma som LHC och Växjö har över sträcket, men med sämre målskillnad än båda dessa, -9 mot -7 och -1.

Luleå - Färjestad 1-3

Djurgården går inte bra just nu. Örebro går däremot bra. när Kenta Johansson fick gå från sin tränarpost för 1,5 vecka sedan, då hade man 2 poäng. Nu har man 12. Man har tagit 10/12 poäng på de 4 senaste matcherna och har skjutit som en raket genom tabellen och parkerar nu på 8:e plats, med samma poäng som 7:an Luleå. Ett Luleå som här fick stryk mot Färjestad, som i och med den segern klättrade förbi just Luleå i tabellen upp på 6:e plats.

Vi nämnde att Djurgården inte går bra. Det gör inte heller Rögle. Ängelholmarna går nog ännu sämre än DIF. Här tappade mer eller mindre Oscar Dansk in 0-1 till HV redan efter någr minuters spel. Man fick sedan jobba i uppförsbacke hela matchen och det blev för tungt. HV är å andra sidan riktigt starka och vann här, utam att imponera jättemycket. Man gjorde vad man skulle helt enkelt, me Rögle... faktum är att man ligger sist om Leksand slår Skellefteå ikväll och Rögle får stryk i Gävle. Med tanke på hur Skellefteå har spelat i inledningen av den här säsongen så är det nog faktiskt, tro det eller ej, ingen omöjlighet. Nu vann man visserligen i Karlskrona, men 11 poäng på 8 matcher, det är inte bra. Det är å andra sidan inte 5 poäng på lika många matcher heller, men ser man det svart på vitt så är faktiskt den här säsongsinledningen bättre för Leksands del än den för 2 år sedan. Då hade man 7 raka förluster och tog säsongens första poäng i omgång 8 mot Örebro.