Ny storförlust i Göteborg

Leksand gästade Scandinavium under torsdagskvällen. En väldigt tuff bortamatch och poäng här vore en bonus.

Det var 0-0 en bra bit in i 1:a perioden, men sedan kunde Carl Grundström göra 1-0 för Frölunda och i 2:a perioden rasade målen in, precis som senast mot Skellefteå. Då gick SAIK från 0-1 till 0-4. Exakt detsamma gjorde Frölunda här, men snäppet värre ändå. Efter en rad Leksandsutvisningar gjorde Frölunda både 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0. Ändå visade man inte upp något bländande spel direkt. Nej, egentligen tvärtom. Man gjorde inte mer än vad man behövde, samtidigt som Leksand försökte och försökte, utan att komma någonvart. Det var kort sagt klasskillnad mellan lagen...

I 3:e perioden byttes engren ut och Haukeland kom in mellan stolparna. Det resulterade i att Markus Lauridsen kunde redusera för Leksand med 9 minuter kvar att spela och att Leksand kunde vinna 3:e perioden med 1-0.

Frölunda vinner alltså matchen med klara 5-1. Det avgjordes i 2:a perioden och återigen blir det alltså en storförlust. 2-11 i målskillnad på 2 matcher nu. Det håller givetvis inte. Tycker dock att Haukeland har sett bättre ut än Engren. Jag kanske är färgad av Haukelands insats förra säsongen, men redan från start tycker jag att han har sett mer stabil ut än vad Engren har gjort. Engren var bra mot LHC och mot Brynäs, det kan jag verkligen erkänna, men utöver de 2 matcherna har det sett sådär ut. Vi ska givetvis inte skylla allt på Engren, han har inte fått jättemycket hjälp från sina backar under flertalet mål, men nja, någonting måste man göra, hitta tillbaka till det spel man hade och visade upp mot LHC och Brynäs, för då var det bra.

Kvällens resultat:
Frölunda - Leksand 5-1
Skellefteå - Örebro 4-1
Rögle - Luleå 2-3 str
Karlskrona - Brynäs 4-2

Örebro gjorde det bra i 1:a perioden och hade där 0-1. Sedan var man en ribbträff från 0-2, men på bara några minuter vände istället Skellefteå till 3-1 och det var inte alls orättvist. Hemmalaget hade 23-7 i skott i det läget av matchen och i 3:e perioden gjorde man också 4-1 och så var 3:e raka segern ett faktum för Skellefteå, som lyfter i tabellen.

Luleå tog ledningen i Ängelholm efter knappt 2 minuter, men Rögle tog sig samman och kvitterade och i 2:a perioden missade Luleå först en straf, varefter Rögle, som gjorde en av sina bästa perioder den här säsongen, också fick utdelning när Ludvig Rensfeldt gjorde 2-1 för Ängelholmarna. Luleå tog dock över i 3:e perioden och Johan Harju kunde också kvittera. Sedan var både Rögle och Luleå nära ett avgörande innan full tid, men ingen av lagen lyckades och matchen gick till förlängning, en väldigt het sådan där Luleå pressade mest, men det fick avgöras på straffar och där kunde till slut Luleå avgöra och ta bonuspoängen. Bra för Leksand, som möter just Rögle på lördag. Som Rögle spelade för några matcher sedan tror jag att Leksand där hade haft en god chans att vinna, men nu har Rögle spelat upp sig och Leksand har spelat ner sig de senaste matcherna, så det känns tveksamt. Att det är en viktig match är det dock ingen tvekan om. Vinner Leksand är man nämligen förbi Rögle i tabellen. Vinner Rögle är det 4 poäng upp till närmsta lag. Så viktigt blir det definitivt och om man hittar tillbaka till spelet från matcherna mot LHC och Brynäs, då tror jag fortfarande att det finns goda chanser till seger!