Matsson höll nollan igen

Efter 8 omgångar av Hockeyallsvenskan så har vi faktiskt en rak tabell utan avvikelser. Alla lag har spelat 8 matcher och jodå, Västervik toppar fortfarande tabellen. 20 poäng har man spelat in på 8 matcher, lika många som 2:an Timrå, men Västervik har bätre målskillnad, +18 mot +17,så det är tätt där i toppen. Västervik var dock illa ute senast mot Pantern, som vände 1-0 till 1-2. Västervik fick inte alls spelet att flyta på samma sätt som man har fått tidigare, man såg nästan lite konfunderade ut när puckarna inte riktigt studsade deras väg och när Pantern försvarade sig väldigt bra. Till slut lyckades Västervik ändå kvittera när man plockade målvakten och på straffar kunde sedan Olle Liss, med ett förflutet i Leksands juniororganisation, skjuta bonuspoängen till Vässtervik, en poäng som då gör att man fortsatt toppar tabellen, trots att Timrå och framförallt Johan Matsson fortsätter att imponera. Matsson höll återigen nollan när Södertälje besegrades med 3-0 och Timrå har nu alltså släppt in 7 mål på 8 matcher! Det är inte illa! Väldigt imponerande!

Mora - Tingsryd 4-2

Södertälje inledde serien helt okej, men nu har man fallit tillbaka och här på de 2 senaste matcherna har man alltså 1-9 i målskillnad och 0 poäng. Man är just nu 12:a i tabellen, men både Björklöven och Västerås närmar sig där under sträcket. Löven, som här tog säsongenns 1:a trepoängare när Lucas Sandströms mål i 2:a perioden blev matchens enda. Mycket, mycket välbehövligt för Björklöven, men Bofors studsade tillbaka och krossade Södertälje med klara 6-1 2 dagar senare, alltså igår. Det var jämnt i 2 perioder, sedan drog BIK ifrån i 3:e perioden, som man vann med 0-4.

Västerås har också så smått börjat plocka poäng och i fredags kom 2 nya när man slog Oskarshamn på straffar efter att Gustav Ahnelöv avgjort för Västerås. Väldigt viktigt för VIK att få vinna och att dessutom få göra det på hemmaplan, inför hemmapubliken för 1:a gången den här säsongen, en förvisso liten hemmapublik, bara drygt 2300 åskådare i en ekande tom ABB arena, men 2 poäng blev det, 2 viktiga poäng för Västerås.

Modo hade 3 raka segrar innan man kom till Norrköping, men där blev det en tung kväll för Övikslaget. Först åkte lakapten Byron Ritchie på ett matchstraff för spearing, varefter Hästen tog ledningen. Jonatan Bjurö spelade dock bra och såg till att hålla ner siffrorna. Modo kvitterade också senare, men målet dömdes bort. Ett självmål av en Hästenspelare var det. Varför det dömdes bort vet jag inte, men det gjorde det. Kvitterat blev det dock ändå senare och matchen såg ut att gå till förlängning, men bara 15 sekunder från slutet slängde Rickard Palmberg in en puck på mål, som gick i mål och Hästen kunde vinna matchen med 2-1. Tungt för Modo naturligtvis.

AIK fortsätter också att gå lite tungt. Igår blev det klar förlust mot Almtuna med 4-1. Uppsalalaget hade 2-0 redan efter den 1:a perioden. AIK reducerade i den 2:a, men i 3:e gjorde Almtuna 3-1 ganska tidigt och sedan satte man också spiken i kista med 4-1 några minuter från slutet. Det gör att Almtuna klättrar förbi just AIK i tabellen och är 9:a, medan AIK är 11:a med 9 poäng, Almtuna 10 pinnar. Så det är tätt och jämnt, minst sagt. Det är bara Västervik och Timrå som har ryckt lite i toppen. De båda är 5 poäng före Tingsryd på 3:e plats. Ett Tingsryd som alltså är 3:a, trots förlust med 4-2 mot Mora.