Klasskillnad i Malmö

Toppen mot botten i Malmö arena under tisdagskvällen när Leksand kom på besök. Ett Malmö som hade 5 raka vinster och 15/15 poäng, jämfört med Leksands 1/15.

Malmö fick också en kanonstart på matchen när Erik Forssel gjorde sitt 1:a mål i Malmötröjan redan efter 2 minuter. Ingen bra start alls för Leksands del alltså.

Det såg stabilt ut för Malmös del, man hade bra kontroll på pucken när man hade den och man hade en dimention i spelet som Leksand inte mäktade med. När de blåvita fick tag i pucken saknade man den där skickligheten som Malmöspelarna hade och man kom således inte till några större farligheter alls.

2-0 kom också innan perioden var slut, i powerplay, minuten före paus. Inte bra.

Precis som i 1:a perioden fick Malmö en kanonstart på perioden när Kim Rosdahl satte sitt 2:a mål för säsongen efter drygt 2 minuters spel och det var 3-0 för Malmö.

Mönstret kändes igen från den 1:a perioden. Malmö gjorde ett tidigt mål, sedan gjorde man lite som man ville och så fick man ett sent powerplay och med 19 sekunder kvar av perioden satte Andreas Turesson 4-0 för malmö och matchen var väl i princip körd.

I 3:e perioden slog Malmö av ordentligt på takten, vilket gjorde att Leksand kunde komma in lite mer i matchen och skapa lite mer än vad man hade gjort under de 2 tidigare perioderna, ändå kunde Malmö göra 5-0 när Haukeland släppte en retur som Malmöspelare var först på.

Nej, det var tyvärr så ojämnt där ute på isen att det inte alls var spännande. Kändes väldigt avslaget och trots att Malmö nu hade slagit av på takten så gjorde man ändå mål och Leksand kom ingenstans. Visst, 0-5 sätter sig ju så klart i Leksandsspelarna också, men det var kort sagt klasskillnad mellan lagen. Tyvärr.

Matchen slutade 5-1, Olle Alsing reducerade för Leksand, rakt upp i krysset, knapp 01:30 från slutsignalen, men återigen, det var klasskillnad och tyvärr får jag säga att ingenting, ingenting, finns som tyder på att Leksand ska undvika kval till våren. Till 99% kommer det bli kval till våren och just nu känns mest vägen dit som en transportsträcka, trots att det är 46 omgångar kkvar. Tråkit att ha den känslan, men i nuläget finns inget alls som tyder på något annat än kval, för med det här poängsnittet kommer Leksand att stanna på 9 poäng efter 52 omgångar. Så illa kommer det förhoppningsvis inte att bli, men det är först då, i vår, efter grundseriens slut, som det verkligen gäller, där säsongens huvudsakliga uppgift väntar.