Karlskrona upp i serieledning!

Efter att Karlskrona vänt 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Frölunda nu ikväll är Karlskrona HK nya serieledare i SHL 2016/17! Wow, vilken skräll! Matchen innehöll dessutom inte en enda utvisning och Honken briljerade i mål och tog 30/31 skott.

Kvällens 6 resultat:
Karlskrona - Frölunda 2-1
Skellefteå - Linköping 4-1
Malmö - Växjö 0-3
Örebro - Luleå 3-2
Brynäs - HV71 5-3
Djurgården - Rögle 0-3

KHK är som sagt nya serieledare, detta eftersom att serieledande Malmö föll hemma med 0-3. Mann blev alltså nollade, men tilläggas ska göras att man saknade en hel del spelare. Constantin Comarek, Erik Forssell, Magnus Häggström, bara för att nämna några. Samtidigt fick Victor Andrén hålla nollan och det känns mer och mer som att han utmanar Jocke Eriksson om förstaspaden tycker jag. Stabilt av Växjö, som nu bara är 2 poäng bakom Färjestad över det där kvartsfinalssträcket.

HV är också över det där sträcket, 1 poäng före Färjestad, 3 före Växjö, men idag föll man i en underhållande och svängig match i Gävle, där man hade både 0-1, 0-2 och 2-3, men sedan vände Brynäs genom mål av Kevin Clark x2 och PathrikWesterholm. Stark seger av Brynäs, som därmed klättrar förbi just HV i tabellen och upp på 4:e plats, bakom Karlskrona, Frölunda och Malmö.

LHC fick också stryk igen och man är nu återigen utanför topp 10. Rögle kommer dessutom som ett skott bakifrån och är bara 1 poäng bakom Clubben, efter att man slagit Djurgården med klara 4-0 på Hovet. Ett Djurgården som har det riktigt, riktigt tungt just nu. Att Leksand skulle ligga där nere i botten hade alla räknat med, men Djurgården var inte lika väntat, även om jag hade tippat dem relativt långt ner. Att de skulle vara 7 poäng bakom just Rögle där över sträcket och bara 3 poäng före Leksand, det hade nog inte ens jg trott. Det är dock långt kvar av serien, men den har hunnit 25% nu och håller sig de här poängsnitten så kommer DIF att stanna på 32 poäng när serien summeras. Det lär man inte komma långt på, men jag blir förvånad om djurgården inte tar sig samman från det här. Just nu är det dock bäckmörkt för djurgårdarna, som bara har släppt in 2 mål färre än vad Leksand har gjort, så läget är inte ljust i Stockholm just nu...

Leksand och Färjestad var de 2 enda lagen som inte spelade ikväll. De båda spelar back 2 back lördag och söndag, i Karlstad på lördag och Leksand på söndag. Det är något att se fram emot i helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0