Karlskrona forsätter att imponera!

Karlskrona fortsätter att imponera. Igår och i fredags spelade man ett back2back-möte mot Rögle och det blev 6/6 poäng för fjolårets megajumbo. Man är fortfarande 2:a i tabellen med 15 poäng, 5 bakom Malmö, som igår åkte på säsongens 1:a förlust, men då har KHK 2 mindre matcher spelade än vad Malmö har. Det innebär alltså att om Karlskrona lyckas vinna de båda matcherna, då leder man SHL efter 8 spelade omgångar. Vem hade trott det innan säsongen? Inte jag iaf...

Matcherna igår och i fredags då?
Ja, i fredags vann man hemma med 4-1 och igår vann man borta med 4-2. I fredags visade Mattias Guter vägen när han gav KHK ledningen med 1-0, varefter bryan Lerg kvitterade för Rögle med sitt 5:e mål för säsongen, innan KHK återtog ledningen, i boxplay, 4 sekunder från 1:a pausvilan. Tungt för Rögle, skönt för Karlskrona, som ökade på till 3-1 i 2:a perioden och fastställde slutresultatet 4-1 i öppen kasse. Igår spräckte John Henrion äntligen sin målnolla när han gav Karlskrona ledningen i den 1:a perioden. guter ökade på till 2-0 i 2:a perioden, Rögle tog timeout, men det hjälpte inte, för bara sekunder senare gjorde Karlskrona 3-0. Röle reducerade minuten senare, men KHK höll emot och gjorde 4-1 med 3 minuter kvar att spela. Rögle fick sedan in en reducering till, men närmre än så kom man inte och Karlskrona tog 2:a segern på lika många dagar. Imponerande. Imponerande är det också att man är så ruskigt effektiva. I fredags sköt man 21 skott och gjorde 4 mål. Här sköt man 20 skott och gjorde 4 mål. Wow, det är riktigt effektivt och Karlskrona kanske blir mer att räkna med i år än vad iaf jag hade trott på förhand!

Skellefteå - Brynäs 1-2

Som sagt, Malmö åkte på sin 1:a förlust för säsongen igår och man slår därmed inte sitt eget redord på segrar i rad från säsongens start från 1992 tror jag det var, 8st. Här stannade det vid 7, 6 fullpoängare och så slog man Örebro på straffar i fredags i, vad jag tror, var säsongens 1:a 0-0-match. Malmö imponerade inte alls på samma sätt som man har gjort tidigare, men Oscar Alsenfelt gör återigen en stabil match i kassen och jag tycker faktiskt att han har sett mer stabul ut än vad Nilstorp har gjort. André Benoit var det som satte den avgörande straffen för Malmö där, men Örebro fick revansch knappt ett dygn senare, när man chocköppnade i 1:a perioden när Petr Samorský först gjorde 1-0 för Örebro, Bobo Petersson ökade på till 2-0 och Greg Squires 3-0 bara minuten senare. Snacka om att studsa tillbaka efter fredagen! Johan Motin fick senare matchstraff för en kneeing och där gjorde Ilari Filppula 3-1, men mer utdelning än så fick man inte. Nilstorp, som startade matchen, byttes också ut i 2:a perioden, efter att ha släppt 3/4 skott han fick på sig i 1:a perioden. Ajajaj. Alsenfelt kom in, men fick släppta ytterligare 2 puckar förbi sig innan Malmö vaknade i 3:e perioden, reducerade både till 5-2, 5-3 och 5-4, men Örebro höll undan, även om det blev svettigt där ett tag, och Malmö åkte därmed på sin 1:a förlust den här säsongen. Att Örebro vann var heller inte bra för Leksand, som ju bara var 1 poäng bakom ÖLHK efter torsdagens poäng mot LHC, men nu är plötsligt Örebro uppe på 6 poäng och har klättrat förbi både Rögle och Djurgården. Rögle är därmed närmsta lag över Leksand med 5 poäng.

HV fortsätter att imponera och krossar här Djurgården med hela 5-1. "Tellan" hade ingen lyckad dag, men jag tror det var ett smart drag av Djurgårdens tränare där att byta ut honom mot Adam Reideborn vid ställningen 5-1 och 10 minuter kvar att spela. Dels får Reideborn komma in och hålla nollan. Dels får Tellqvist något att bita i, något att knyta näven för och studsa tillbaka efter en mindre bra insats här.

Färjestad skapade en hel del, men fick inte in pucken bakom Johan Gustafsson. Inte förrän Frölunda tog ledningen med drygt 5 minuter kvar av matchen. Då tog det bara 46 sekunder innan kviteringen satt i nät och sedan kunde Jonas Holös avgöra bara 47 sekunder in i förlängningen. Ett stort steg framåt för FBK, inte minst efter de senaste matchernas mindre bra insats.

Skellefteå har problem kan vi konstatera. Här kom 3:e förlusten på 6 matcher och laget placerar sig just nu på 9:e plats i tabellen med sina 7 poäng. Här var man dock inte dåliga, men David Rautio, oj, oj, oj, vilken match han gjorde! Han räddade 42/43 skott och hade en räddningsprocent på 97,67%! Grymt och Brynäs är nu 5:a i tabellen med 12 pinnar.