Back 2 back med Färjestad

Lördag och söndag väntade back 2 back-möte med Färjestad för Leksands del, först i Karlstad igår och så i Leksand idag.

Det var över 8000 personer på plats i Karlstad igår och det var också Färjestad som tog en tidig ledning när Rasmus Asplund tryckte in 1-0, men sedan vaknade Leksand och Johan Porsberger och Isac Skedung, som gjorde sitt 1:a mål i SHL, såg till att Leksand var i ledningen efter den 1:a perioden.

I 2:a kvitterade och vände dock Färjestad, först när Milan Gulas lite glömdes bort och var helt ren när han satte 2-2 bakom atte engren och så ole-Christian Tollefsen som gjorde 3-2 3 minuter från paus. Det blev dock inte sista ordet, för Johan Olofsson fick äntligen spräcka sin målnolla när han gjorde 3-3 bara 8 sekunder efter Färjestads ledningsmål.

Det var alltså helt jämnt inför den 3:e perioden, men tyvärr försvann skrällpoängchansen när Engren släppte ett väldigt billigt mål fram till 4-3 och 5-3 01:02 senare. Det hämtade sig aldrig Leksand ifrån och Färjestad tog hem alla 3 poäng. Synd med tanke på en så relativt bra insats från Leksands håll. Färjestad var kanske totalt sett bättre över hela matchen, men Leksand var definitivt inte utspelade, skapade en hel del, ledde efter 1:a perioden och hade 3-3 efter den 2:a, så poängchans fanns det definitivt, men det sprack alltså...

Det var dock chans till snabb revansch redan idag och det var sannerligen inget slaget Leksand som entrade isen hemma i Leksand. Snarare tvärtom. Leksand var det bättre laget i 1:a perioden och vann skotten med 11-8, men fick inte in pucken bakom Lars Haugen i Färjestadskassen. Det fick dock inte Färjestad heller, så det var 0-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden tog det dock bara 01.03 innan Markus Lauridsen slog en puck från blå på mål och den gick in i mål och Leksand hade 1-0. Man skapade också fler chanser och 2-0 var inte långt bort men istället kunde Alexander johansson styra in 1-1 för Färjestad drygt halvvägs in i matchen och bara 2 minuter senare to John Persson köksvägen efter att ha snappat upp sin egen retur och lade in 2-1 för Färjestad. Det blev också matchavgörande, för trots att Leksand var bättre än Färjestad genom i stort sätt hela matchen, skapade fler chanser och hade det mesta av spelet så fick man int in någon kvittering och Färjestad kunde ta hem ytterligare 3 poäng när segersiffrorna skrevs till just 1-2.

Inte alls rättvist, men hockey är inte alltid rättvist. Tyvärr. Det här var ett typexempel på det. det hänger mycket troligt ihop med självförtroende, för hade vi haft lite mer medång, lite mer vind i seglen, då hade vi lätt vunnit en match som den här. nu gjorde vi inte det, trots ganska klart övertag. Ändå blir det 0 poäng. Det känns inte alls rättvist. Tvärtom. det känns fruktansvärt tungt, men å andra sidan finns det mycket positivt att ta med härifrån. Haukeland är för det första given etta i min bok. Defensiven sitter också bättre nu tycker jag, även om det faller tillbaka lite ibland, men i stort ser det bättre ut. Nu är det bara offensiven som ska kugga i. Det gör den fortfarande inte. Kanske krävs det en eller ett par vassa målskyttar för det...

HV71 - Brynäs 4-2

Karlskrona är fortfarande serieledare efter att man vände 1-0 till 1-3 i Malmö. Man parkerar på 32 poäng, 1 poäng före Frölunda, men då har Frölunda 1 match mer spelad. 32 poäng innebär också att Karlskrona nu efter 14 matcher redan har slagit förra årets poängskörd efter 52 matcher. Då stannade man på 31. Jag säger bara wow!

I Luleå var det Linköpings importer som spelade en väldigt stor roll. Garett Roe, Broc Little och Andrew Gordon gjorde 4/5 mål när LHC vann med 5-3 inför 5726 åskådare.

I Jönköping var det HV som tog ledningen, men Ryan Gunderson gjorde äntligen sitt 1:a mål för säsongen han med, men Martin Törnberg såg ändå till att HV hade ledningen med 2-1 efter den 1:a perioden med sitt 9:e mål för säsongen. Pathrik Westerholm satte dock 2-2 i boxplay precis i upptakten av 2:a perioden, men Andreas Borgman och Per Arlbrandt såg ändå till att HV kunde ta ytterligare en seger och man bara ångar på just nu. Man parkerar på 5:e plats, passerade just Brynäs i och med den här segern och är nu bara 1 poäng bakom Malmö, som förlorade 4:e raka om jag inte tar fel.

Frölunda hade 3-0 inför den 3:e perioden, men då såg Jocke Lindström och Jesper olofsson till att det blev spännande när de gjorde 3-1 och 3-2 i samma powerplay, 5 mot 3 och 5 mot 4, inom loppet av 39 sekunder. Närmre än 3-2 kom man dock inte och matchen slutade 4-2 till Frölunda, efter att Casey Wellman avgjort i öppen kasse.