Målsnålt i Skellefteå

När HV och Skellefteå möttes i Jönköping tidigare under hösten så vann HV med hela 7-1. Det gjorde man inte här. Här var det 2 grymma matcher i Jonni Ortio och Linus Söderström. Det saknades definitivt inte chanser, men målvakterna var strålande och Ortio tog alla 22 skott. Söderström tog 25/26 skott, men det räckte för att Skellefteå skulle ta bonuspoängen i sudden, när Adam Pettersson kom fri med Söderström, efter en öppnande passning av Jocke Lindström.

Gårdagens 6 resultat:
Skellefteå - HV71 1-0 SD
Växjö - Malmö 2-1
Rögle - Luleå 3-5
Örebro - Djurgården 3-0
Färjestad - Frölunda 3-4 SD
Linköping - Brynäs 2-1

LHC tog 2:a raka hemmaseern, 3:e för säsongen, när Brynäs inte fick in kvitteringen bakom markus Högberg när man tryckte på i 3:e perioden.

Djurgården är lie som Leksand just nu. Man sätter inte chanserna. Här hade man bl.a. ett stolpskott, men Julius Hudasek hade stolparna med sig där. Det hade han också i 2:a perioden, när DIF vann skotten med hela 17-3. Så sköt gjorde man definitivt, men puckarna satt inte i nät. så trots att Djurgården vann skotten med 37-14 så vann Örebro matchen med 3-0.

Tursamt för Djurgården så förlorade Rögle också igen och nu börjar det öppna upp sig i tabellen, för nu har Rögle 9 poäng upp till Örebro på 11:e plats, 11 poäng upp till Luleå över sträcket. DIF är bara 1 poäng bakom Rögle och sedan är Leksand 6 poäng bakom Djurgården. Så de 3 lagen där i botten är redan på väg att sågas av litegrann, tråkigt nog.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0