Fullsatt i Fjällräven center

Under fredagskvällen var det fullsatt i fjällräven center, för 1:a gången sedan 1 april i våras, 7350 åskådare. Detta när Björklöven kom på besök och hemmalaget fick en kanonstart av matchen när Jakob Stenqvist gjorde 1-0 redan efter 52 sekunder. Man ökade sedan på till både 2-0 och 3-0 i den 1:a perioden. Sakta men säkert åt sig dock Björklöven in i matchen. Reduceringen kom 4 minuter från paus i 2:a perioden och 04:47 in i 3:e satt ännu en reducering i nät bakom Erik Hanses i Modokasseb och bara 3 minuter efter det satt också 3-3 i nät, efter att Oskar Hedman ramlat på egen blå, Kim Karlsson snodde pucken och satte iskallt 3-3 köksvägen. Matchen gick till förlängning och straffar, där Patrik Karlkvist satte Modos 1:a straff, medan Björklöven missade sin. Båda lagen missade den 2:a straffen, Joakim Högberg satte Lövens 3:e, men Emil Molin satte också sin straff och Modo tog hem bonuspoängen. Viktigt för Modo, inte minst som Oskarshamn förlorade igen.

Kvällens matcher:
Modo - Björklöven 4-3 str
Västerås - Pantern 4-3 str
Mora - Oskarshamn 4-2
Almtuna - Tingsryd 2-0
Västervik - Vita hästen 0-1 str

Det var fullsatt i Övik. I Västerås var det raka motsatsen. där ekade det tomt när Pantern kom på besök. Bara 2179 åskådare var på plats och fick se hemmalaget ta hem bonuspoängen, efter att Pantern kvitterat Västerås ledning 2 gånger om, men till slut var det ändå VIK som tog med sig bonuspoängen, efter att stefan Gråhns avgjorde straffläggningen.

Tingsryd faller i tabellen och är nu nere på 8:e plats med sina 30 poäng. Detta efter att både Pantern och Björklöven tog varsin poäng och Almtuna slog just Tingsryd med 2-0. Därmed klättrar Almtuna upp på 5:e plats och Tingsryd rasar till 8:e.

Mora klättrar förbi Bofors och Västervik och är nu uppe på 2:a plats, på samma poäng, 38, som Timrå. Timrå har dock en match mindre spelad än Mora. Man möter AIK hemma i NHK arena imorgon. BIK har också en match mindre spelad än vad Mora och Västervik har, man tar emot Södertälje hemma i Nobelhallen imorgon.