Engren befaras skadad...

En tuff bortamatch väntade för Leksand under torsdagen. Skellefteå borta. Ett Skellefteå som dock inte har sett särskilt bra ut på slutet. Förlust med 4-0 mot Växjö och förlust med 5-3 mot färjestad, dock efter att ha legat under med 5-0. Leksand hade å andra sidan vunnit 3 av de senaste 5 matcherna, men här var det Skellefteå och unge Linus Lindström som gjorde 1-0 efter drygt halva 1:a perioden och sedan gjorde man också 2-0 med 2 minuter kvar av perioden, ett powerplaymål, inget att göra på den för Atte Engren, som fick fortsatt förtroende i kassen.

I 2:a perioden tog det bara 02:12 innan Sondre Olden gjorde sitt 2:a mål för säsongen och reducerade för Leksand. Precis vad man behövde och därefter stod matchen och vägde litegrann, enda tills Leksand slarvade i ett uppspel, Adam Pettersson serverade Emil Pettersson som satte 3-1 för Skellefteå, vilket också var ställningen efter 2 spelade perioder.

Skellefteå tog tag i taktpinnen också i 3:e perioden, kontrollerade matchen ganska bra, men Leksand växlade upp och skapade en hel del chanser i mitten av perioden, men Jonni Ortio höll emot i Skellefteåkassen.

Det var inte riktigt den där desperationen i Leksand, tiden gick och Skellefteå kontrollerade ändå det där ganska bra. Tyvärr skadade sig också Engren med typ 5 minuter kvar. Det såg inte alls bra ut och det finns risk för att han blir borta ett längre tag. Väldigt opassande isf, med tanke på att han precis har börjat komma igång nu under de senaste matcherna och varit riktigt bra, till skillnad från tidigare. Inte alls bra för Leksand...

Då fick unge Jonas arntzen chansen i Leksandskassen. Varför inte Haukeland var med upp till Skellefteå har jag faktiskt missat, men det var han alltså inte, och med 3 minuter kvar kunde Oscar Möller avgöra matchen när han snyggt satte 4-1.

Inte så mycket att säga om själva matchen egentligen. Skellefteå var långt ifrån så bra som man har varit under de senaste åren, men det var ett steg framåt och man var helt enkelt bättre än Leksand. Det mest oroande är hur det är med Engren. Hade det varit för någon månad sedan hade jag inte tyckt att det hade gjort jättestor skada, men som sagt, han har växt något enormt nu under de senaste matcherna och det vore verkligen olägligt om han blev skadad nu, precis när han har kommit igång...

Kvällens samtliga resultat:
Skellefteå - Leksand 4-1
Rögle - Frölunda 2-4
Malmö - Brynäs 2-1
Örebro - Färjestad 3-1
Växjö - linköping 4-1

I Malmö dominerade hemmalaget matchen ganska klart i 1:a perioden, men David Rautio var väldigt bra i mål och istället var det Brynäs som tog ledningen i den 2:a perioden. En period som var betydligt jämnare än den 1:a, kanske t.o.m. lite övervikt för Brynäs. Brynäs såg också ut att gå mot 3 poäng, men med 2 snabba mål inom loppet av 01:51 i 3:e perioden kunde Malmö vända på steken och vinna med 2-1. Dessförinnan hade Brynäs bränt ett powerplay i 5 minuter efter att Frederik Storm fått matchstraff för en huvudtackling. Tungt för Brynäs, desto bättre för Malmö, som kommer till Tegera arena på söndag.

Örebro hade 1-0 efter den 1:a perioden och gjorde sedan 2 snabba i 2:a perioden, vilket bäddade för segern med 3-1.

Frölunda hade vissa problem med Rögle och trots ett skottmässigt övertag med 25-5 efter 2 spelade perioder stod det ändå bara 2-1 till bortalaget. 2 snabba mål i upptakten av 3:e perioden bäddade dock för segern, vilken gör att man befäster serieledningen ytterligare, med tanke på att Brynäs förlorade. Det var också bra för Leksands del att Rögle också förlorade. Djurgården spelar sin match imorgon, borta mot Karlskrona. Jag håller solklart på KHK där, men med deras form så finns det risk för att Djurgården tar hem den matchen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0