Playoff 3 i Hockeyettan

Då är också playoff 3 i Hockeyettan färdigspelat och det är klart för kvalserien, där 2 platser till Hockeyallsvenskan står på spel.

Såhär gick det i playoff 3:

Omgång 1

Visby - Troja 2-3 SD
Kristianstad - Södertälje 6-3

Det stod länge 1-1 i Visby, men knappt 5 minuter från slutet gjorde Andreas Gröndahl 2-1 för Visby och det såg ut att bli matchvinnande, men bara 01:22 senare satte Jonas Johansson 2-2 för Troja och bara 01:08 in i 4:e perioden kunde samme Johansson avgöra för Trojas del.

Kristianstad gjorde det igen. Man skrällde och slog självaste Södertälje med klara 6-3 och precis som i playoff 2 var Södertälje då illa ute. Då förlorade man med 6-2 mot Piteå, men lyckades med ett nödrop vända på steken och ta sig vidare till playoff 3. Här var det också ganska tydligt att det var Kristianstad som ville mest. Man gick upp till 2-0, men Södertälje både reducerade och kvitterade innan den 1:a perioden var slut. Bara 02:07 in i 2:a perioden var det dock Kristianstad som återtog ledningen och ökade sedan på till 4-2 i powerplay. 01:48 in i 3:e perioden stängde man definitivt också matchen när Viktor Sundström satte 5-2.

1-0 i matcher till Troja och Kristianstad alltså, som då var 1 enda seger från kvalserien.

Omgång 2

Troja - Visby 2-1
Södertälje - Kristianstad 3-2

Matchen i Ljungby stod länge och vägde. Det var 0-0 efter 2 spelade perioder, trots 29-12 i skott, men i 3:e perioden kom slutligen målen och det var faktiskt Visby som tog ledningen efter 01:19 av perioden, men Troja skulle komma att vända på steken. Tor Immo kvitterade och med 15:22 på klockan satte Alexander Lindqvist-Hansen det avgörande 2-1-målet.

I Södertälje var det 0-0 efter den 1:a perioden, men 55 sekunder in i 2:a släppte nog en del av anspänningen när ledningsmålet för SSK kom. Kristianstad kvitterade dock 10 minuter senare, men Södertälje skulle återigen ta ledningen när johan lorraine först gjorde 2-1 och Lucas Carlsson 39 sekunder senare satte 3-1 bakom Joakim Strandberg. Kristianstad reducerade 03:48 in i 3:e perioden och man jagade en kvittering, men Alexander Sahlin höll emot och Södertälje hade därmed tagit även den här matchserien till en 3:e och avgörande match.

Omgång 3

Södertälje - Kristianstad 6-2

Södertälje fick en kanonstart av matchen när Anton Holm satte 1-0 redan efter 4 minuters spel. Adan Hansen ökade sedan på till 2-0 och i 2:a perioden ökade Johan Lorraine på ytterligare och Adam Hansen satte sitt 2:a mål för dagen och det såg trygt och säkert ut för SSK, men vi vet vad som hände mot Piteå. Då hade SSK 4-0 inför den 3:e perioden och tappade det till 4-4. Det fanns säkert med i bakhuvudet hos spelarna inför 3:e perioden här, men man klarade av det bra och trots att Kristianstad plockade målvakten med 5 minuter kvar så höll Södertälje undan, satte 5-1 i öppen kasse, varefter Kristianstad faktiskt lyckades reducera, varefter man plockade målvakten igen och Södertälje definitivt stängde matchen med 6-2 och man vände därmed 0-1 i matcher till 2-1 i matcher på nytt, precis som mot Piteå.

Playoff 3 slutar alltså såhär:

Troja - Visby 2-0 i matcher
Södertälje - Kristianstad 2-1 i matcher

2/2 rätt fick jag i mitt tips inför den här avgörande playoffomgången, men Södertälje hade större problem än jag trodde och Kristianstad, även om man inte räckte hela vägen här, så tycker jag man förtjänar att hyllas, för oj vilken resa man har gjort här. Man gick alltå inte ens till Allettan efter jul, utan traglade sig igenom södras fortsättningsserie, vann den, slo ut huddinge i playoff 1, slog ut Östersund i playoff 2 och var inte alls långt ifrån att slå ut Södertälje här i playoff 3.

troja och Södertälje är alltså de 2 sista lagen in i kvalserien, som alltså kommer bestå av följande 6 lag:

Asplöven
Sundsvall
Borlänge
Västervik
Troja
Södertälje

Som jag har sagt innan så tror jag varken att Asplöven eller Sundsvall ska känna sig säkra på sin plats här. Ett megahungrigt Södertälje, som dock fick kämpa lite mer än jag trodde att man skulle få göra under den här resan, och ett Troja, som nog har imponerat ännu mer än SSK lär inte bli någon barnlek för de Allsvenska klubbarna. Västervik och borlänge har fått vila väldigt länge nu och frågan är om det är till deras för eller nackdel? Borlänge trodde jag inte på inför Allettan, trots att man gjorde det bra i höstas, men man motbevisade mig och frågan är om man lyckas göra det nu med?