Med i racet igen!

1:a hemmamatchen i den här Slutspelsserien för Leksands del, i princip en måstematch för Leksand, efter den 1:a matchen mot Oskarshamn i onsdags, där IKO vann med 4-2, väntade under fredagskvällen för Leksand.

Här var det också Leksand som kom ut bäst och Martin grönberg satte 1-0 efter 5 minuters spel.

Det var svängigt och chansrikt åt båda håll, en väldigt rolig match att titta på, och Leksand skulle också öka på sin ledning, när Alexander Ytterell dunkade in 2-0 i powerplay.

3-0 var sedan inte heller långt bort, särskilt inte som Leksand fick ytterligare 2 chanser i powerplay, men Bofors var givetvis inlästa och medvetna om Leksands främsta vapen i den spelformen, nämligen Viktor Amnér, och täckte av honom ganska bra. Trots det frispelades Janos Hari i boxplay och hade t.o.m. fintat bort Joel Gistedt i Boforskassen, men precis när han bara skulle lägga in pucken i öppet mål tappade han den och det var fortsatt 2-0, vilket också var resultatet efter den 1:a perioden, trots att även BIK hade en rad chanser, bl.a. när leksingar tappade puck framför eget mål, precis som man gjorde mot Oskarshamn, men nu var haukeland med och inget mål den gången.

I 2:a perioden öste BIK på för mål framåt, men som ofta så öppnar det sig ju bakåt då och det var Leksand inte sena att utnytja. Janos Hari satte 3-0 för Leksand och Tobbe Forsberg stänkte dit 4-0 8 minuter senare och trots ett gäng mycket farliga chanser för Bofors vann Leksand ändå skotten med 10-6 i perioden och Haukelands nolla var intakt.

I 3:e perioden fortsatte ungefär samma matchbild. Leksand försökte spela lugnt och kontrollerat, lyckades väl... sådär. BIK skapade fortsatt en hel del chanser, men Henrik Haukeland gjorde en strålande insats och såg länge ut att hålla nollan, men med 4 minuter kvar att spela satt till slut 5-1 i nät bakom honom. Erik Torell var det som gjorde det målet, men dessförinnan hade Daniel Bertov äntligen fått göra sitt 1:a mål i Leksandströjan och det var med ett stort leende han åkte mot avbytarbåset efteråt och oj så värd han var det målet, för så bra han har varit sedan han kom från Mariestad och oj så nära han har varit flertalet gånger och nu äntligen satt pucken i nät. Härligt!

Matchen slutade 5-1 för Leksand och man gjorde alltså precis det som man var tvungna att göra, samtidigt som andra resultat också gick vår väg och plötsligt är vi med i racet igen, på riktigt!

2:a omgångens samtliga resultat:
Leksand - Bofors 5-1
Mora - Almtuna 3-1
Timrå - Oskarshamn 4-3

Ett tag i 1:a perioden var Almtuna faktiskt förbi Oskarshamn i tabellen, för Timrå gjorde 1-0 mot IKO, samtidigt som Almtuna tog ledningen genom Viktor rolin-Karlsson, men Mora kvitterade kort senare och då var Oskarshamn 1:a igen. Den platsen befeste man i 2:a perioden, när Arsi Piispanen kvitterade för Oskarshamn. Timrå återtog dock ledningen, men IKO kvitterade på nytt, samtidigt som Mora vände på steken mot Almtuna fram till 2-1. När timrå då återtog ledningen mot Oskarshamn, för 3:e gången under matchen, och sedan ökade på till 4-2, ja, då var det faktiskt Mora som var över sträcket. Mora höll ut hela vägen och Emil Aronsson satte spiken i kistan när han slog in 3-1 i öppen kasse 9 sekunder från slutet. Detta, samtidigt som Oskarshamn reducerade mot Timrå, men inte nådde hela vägen, gör faktiskt att det är Mora som toppar tabellen, på samma poäng, men med bättre målskillnad än vad Oskarshamn har och att Leksand, trots förlusten i onsdags nu bara är 1 poäng bakom.

6, Bofors 1p -5

Just nu är det alltså Mora som sitter i förarsätet och man möter nu oskarshamn på söndag. Snacka om viktig match! Om Leksand då gör sitt och slår Timrå hemma, samtidigt som matchen går till förlängning i Oskarshamn, då är Leksand trots allt 1:a i tabellen. Det vore det klart bästa. Ett något sämre utgångsläge, men inte dåligt för det, blir det om Mora vinner i ordinarie matchtid, samtidigt som Leksand slår Timrå. Då är Mora fortfarande 1 poäng före Leksand, men de båda möts i ett Daladerby i sista omgången och Leksand har då fortsatt allt i egna händer, eller ja, Mora har det väl egentligen, men vinner Leksand då bara derbyt, + att lagen tar lika många/några poäng mot Almtuna resp. Timrå på tisdag, då räcker det för Leksand, men det är fortsatt vinna, vinna, vinna som gäller om man ska ha en chans i den här korta serien. Förlust på söndag och loppet är troligen kört, i synnerhet om det då blir Oskarshamn som vinner, för då är IKO på nytt 4 poäng före Leksand, med 6 poäng kvar att spela om. Det får vi dock inte hoppas händer, utan att Leksand istället slår Timrå och att Oskarshamn - Mora går till förlängning/straffar.