Leksand har läge att avgöra på hemmaplan!

Bäst av 3 mot Tingsryd var det som väntade nu för Leksands del, efter den sensationella vändningen mot Mora i torsdags.

1:a matchen spelades i Tingsryd igår och det var en jämn matchbild till en början. Ja, i stort sätt hela 1:a perioden var väldigt jämn, men ju längre perioden gick, ju mer tog Leksand över. Man fortsatte på precis den inslagna vägen man hade mot Mora. Man spelade lugnt, trygt och kontrollerat och med 2 minuter kvar av perioden satte Anton Karlsson 0-1 för Leksand.

I 2:a perioden började man precis lika bra. Det såg trygt och säkert ut, men Tingsryd åt sig in mer och mer i matchen och drygt halvvägs in i perioden kom också kvitteringen. En puck som leksingarna inte lyckades rensa undan framför haukeland, som dittills hade varit tryggheten själv i mål.

Nu stod matchen och vägde och det kände som att nästa mål skulle bli väldigt, väldigt, viktigt.

Det var Tingsryd som fick det. Bara dryga minuten in i 3:e perioden satte Kevin Ekman-Larsson 2-1 för Tingsryd.

Matchen skulle dock svänga på nytt, för några minuter senare kunde Janos Hari kvittera för Leksand. Anton Karlsson låg bakom även detta. Han vann tekningen, pucken hittade fram till en fri Hari vid Viktor Ragnevall, som faktiskt stod i Tingsryd den här matchen, ena stolpe och det var kviterat och bara 4 minuter senare satte Johan Olofsson 2-3 för Leksand, vilket också blev slutresultatet.

Leksand vinner alltså med 2-3, snor en match i Tingsryd, leder nu med 1-0 i matcher och kan nu avgöra det här på hemmaplan, i ett fullsatt och kokande Tegera arena, nu på tisdag, och då mina damer och herrar, då är man i direktkval mot Modo. Vem hade trott det i november? Wow! Det är en häftig resa man har gjort under denna säsongen!

1-0 i matcher till Leksand.