Kvalserien mot Allsvenskan rullar vidare och börjar väl så smått komma in på upploppet. 3 omgånhar återstår nu och det känns som det redan nu börjar avgöras, för såhär gick det i omgång 7.

Omgång 7

Borlänge - Asplöven 1-6
Sundsvall - Södertälje 1-4
troja - Västervik 5-4 SD

Vi kan säga som så att Sundsvall ett tag såg ut att närma sig ganska ordentligt, för man tog ledningen hemma mot SSK 44 sekunder in i 2:a perioden, samtidigt som Troja hade 2-1 mot Västervik. Det innebar att Västervik och Sundsvall hade 14 poäng, SSK 13 och Troja 10, men så kvitterade Västervik och Södertälje och då var ordningen återställd jämfört med innan omgång 7, men så drog Södertälje ifrån till 1-3 07:37 in i 3:e perioden och stängde definitivt matchen med 1-4-målet 57 sekunder från slutet. Det innebar att SSK klättrade upp på 16 poäng och att Sundsvall stod kvar på 11, men Västervik hade det besvärligt med Troja, som hade 3-2 och såg ut att gå mot 3 direkt nödvändiga poäng, men 6 minuter från slutet satte Viktor öhman sitt 7:e mål på lika många matcher i kvalserien när han kvitterade för Västervik, men Troja reste sig igen, gjorde 4-3 med 4 minuter kvar och såg ut att gå mot 3 blytunga poäng igen, men återigen kvitterade Västervik 01:38 från slutet. Man fick dock bara med sig 1 poäng, när Carl-johan Svensson avgjorde för Troja 01:29 in i förlängningen, men det var ändå 1 poäng som gör att man drygar ut avståndet ner till Sundsvall med 1 poäng, eftersom att Sundsvall nollade.

i Borlänge hade Asplöven ledningen med 0-1 efter den 1:a perioden, men hemmalaget, som vann premiären av kvalserien mot Västervik, men därefter har radat upp 5 raka förluster, kvitterade i 2:a perioden. 2 mål på 16 sekunder sänkte nog dock Borlänge, för efter den urladdningen från Asplövens sida var det inget snack om saken. Man gick ifrån och vann klart med 1-6 och Ronan Quemener, som inte alls har imponerat såhär långt under serien, fick göra en bra match med en räddningsprocent på över 96%. Frågan är dock om det är för sent? Det är väl mycket som talar för det, tyvärr. Det återstår nu 3 matcher och Asplöven har 6 poäng upp till Västervik över sträcket. Det ska inte gå. Det ska till ett smärre mirakel då, men man ska aldrig säga aldrig...