Kvalserien till Allsvenskan, omgång 2

Södertälje vann borta mot Troja i 1:a omgången av kvalserien upp till Allsvenskan och efter 2 nya poäng hemma mot Sundsvall så toppar man serien efter 2 spelade omgångar. Leksandsbekantingen Johan Skinnars blev matchhjälte för Södertälje när han var den enda som gjorde mål på straffläggningen. Södertälje borde dock kanske ha tagit alla 3 poängen, för man vann skotten med 39-14.

samtliga resultat i omgång 2:
Södertälje - Sundsvall 3-2 str
Asplöven - Borlänge 7-1
Västervik - Troja 2-1 str

Asplöven förlorade tumgt hemma senast mot Sundssvall, men studsade tillbaka ordentligt här, när Borlänge, som ju lite överraskande vann hemma mot Västervik med 4-1 i premiären, slogs tillbaka med hela 7-1. Cristian Nyman satte 1-0, Las Bryggman 2-0 och Mikael Fryklund 3-0 i 1:a perioden, Sebastian Dyk ökade till 4-0, innan Borlänge reducerade bara 21 sekunder senare. Asplöven ökade dock på till 5-1 innan perioden var över och i den 3:e kunde Mathias Bromé och Lars Bryggman på nytt fastställa slutresultatet 7-1. Viktigt., enormt viktigt för Asplöven!

Victor Lindmans 1-0-mål i Västervik såg länge ut att bli matchavgörande, men Jonatan Nielsen kvitterade för Troja dryg 2 minuter in i 3:e perioden, men sedan blev Emil Georgsson matchhjälte på straffläggning, när David Laudius missade Trojas sista straff.