Wikstrand tillbaka i Färjestad

När Rögle kom till Karlstad igår gjorde mikael wikstrand comeback för Färjestad. Han har ju hindrats av Ottawa hela hösten, men nu har man äntligen släppt honom tillbaka till FBK. Några mål blev det dock inte för Wikstrand i comebacken, men det räckte med en bra 2:a period för Färjestads del för att mann skulle ta hem alla 3 poängen. Där gick man nämligen från 1-1 till 4-1 på 11 minuter. Först dunkade Linus persson in 2-1 rakt i krysset bakom Oskar Dansk och bara minuten senare satte John Persson 3-1 när pucken lite tursamt för hemmalaget, oturligt för bortalaget, studsade på Dansks klubba och in i mål. Sedan stängde milan Gulas definitivt matchen med sitt 4-1-mål, hans 12:e mål för säsongen.

Gårdagens samtliga resultat:
Färjestad - Rögle 4-1
Frölunda - Brynäs 2-0
Luleå - Karlskrona 2-1
Växjö - Örebro 4-3 SD
Skellefteå - Linköping 2-5

Frölunda slog brynäs för 1:a gången den här säsongen, men det mest omtalade där var väl hur Brynäs klarade sig utan Anton Rödin, som skadade sig på träning i tisdags och troligtvis blir borta resten av säsongen. En spelare gör inte ett helt lag, men Rödin lär märkas att han saknas. Kedjan med Scott/Rödin/Lindholm är kanske seriens vassaste kedja, så klart det kommer märkas. Frölunda vann matchen med 2-0 och Lasse Johansson höll nollan och tog 39 skott. Det är stabilt!

Imponerande av LHC att åka upp till Skellefteå och ta 3 poäng. Det gör att Frölunda återigen är ensama serieledare, 3 poäng före Skellefteå.

Luleå vann, men det satt långt in och Karlskrona var inte alls ofarliga. I synnerhet inte när det stod 1-0 och man fick spela powerplay. Då snurrade man på ganska ordentligt nere hos Daniel Larsson, men fick inte in pucken. Istället kunde Luleå göra 2-0 bara minuten efter att man blivit fulltaliga igen, men återigen bjöds Karlskrona in i matchen igen, när man fick ett straffslag med sig, vilket Mattias Guter förvaltade väl och de sista minuterna pressade faktiskt KHK på för en kvittering, men Luleå höll undan och vann.

Örebro såg också ut att gå mot en säker seger. Man hade länge 0-2, men hemmalaget reducerade i upptakten av den 3:e perioden, men bara sekunder senare hade Örebro ökat till 1-3. Växjö gav sig dock inte, utan bara 53 sekunder senare hade man reducerat på nytt och drygt 5 minuter från slutet satt också 3-3 i nät bakom Hudasek och i sudden kunde också Calle Rosén avgöra för Växjö. Starkt att vända både 0-2 och 1-3 till 4-3!