Timrå vann tredje derbyt

När Timrå och Sundsvall drabbade samman för 3:e gången den här säsongen var det Timrå som drog det längsta strået. Sundsvall hade vunnit de båda tidigare mötena, men nu gav Jens Westin hemmalaget ledningen efter knappt 5 minuters spel. det var en ställnin som stod sig långt in i 3:e perioden, men med 10 minuter kvar att spela lyckades Tommy Enström till slut spräcka Johan Matssons nolla och trots att Timrå fick ett gyllene läge att avgöra genom ett powerplay precis i slutminuterna lyckades Sundsvall klara av 1-1. I sudden var det dock timrå som drog det längsta strået.

Gårdagens och dagens matcher:
Timrå - Sundsvall 2-1 SD
Almtuna - AIK 3-2 str
Oskarshamn - Pantern 0-5
Björklöven - Mora 1-3
Västerås - Asplöven 3-4 str

I Uppsala kom det hela 2157 åskådare när hemmalaget tog 2 viktiga poäng där i striden kring sista slutspelsserieplatsen. Almtuna hade 2-1 långt in i matchen, men AIK kvitterade. På straffläggning var det dock Mikael Haga som avgjorde och almtuna passerar därmed Leksand i tabellen, man är 1 poäng före, men med 1 match mer spelad.

Västerås var på väg mot 3 kassaskåpssäkra poäng när Niklas Lihagen gjorde 3-1 04:22 in i 3:e perioden, i synnerhet mot ett Asplöven som har haft det jobbigt på slutet. Här reste man sig dock oc med 9 minuter kvar att spela satte Alex Aleardi 3-3, efter att lars Brygman reducerat dessförinnan. På straffar kunde sedan Jarkko Hattunen avgöra och se till att det bara blev 1 poäng för Västerås.

Mora gjorde 0-3 på Björklöven i 3:e perioden, vände matchen, tystade hela T3 center och tog 3 viktiga poäng. de innebär att om man vinner Daladerbyt imorgon så går man förbi Leksand i tabellen på bättre målskillnad, men ser man till formkurvorna så bör det bli blåvit seger imorgon, när globen fylls. Det kommer bli ett galet tryck där inne, jag lovar!

Sist men absolut inte minst så måste vi lyfta fram Panterns insats. 0-5 borta mot Oskarshamn. Det är inte illa. Riktigt starkt jobbat och imorgon är det gratis entre till Malmö isstadion, när Tingsryd kommer på besök. Kanske kan det bli en del folk där då?