Frölunda studsade tillbaka

Efter förlusten mot Modo senast studsade Frölunda tillbaka ordentligt när man kom till Karlstad i lördags. Då blev det Färjestadskross. Det var jämnt till en början och stod 0-0 enda tills 19:03 i 1:a perioden. då stänkte Andreas Johnsson in 0-1 bakom Justin Pogge och bara 45 sekunder senare satte Joel Lundqvist 0-2. Sedan rann det bara på i 2:a perioden. 0-4 stod det efter densamma och matchen slutade sedan 0-6. Om Färjestad var dåliga eller om Frölunda var bra är svårt att säga. Frölunda var visserligwn effektivt, men så stor skillnad ska det inte vara.

Modo - Skellefteå 0-3

Malmö hade 0-1 efter den 1:a perioden, efter Frederik Storms mål, men sedan gjorde Brynäs 3 mål på 5 minuter i 2:a perioden och avgjorde matchen. Malmö reducerade 8 minuter in i sista perioden, men med 6 minuter kvar drog Kim Rosdahl på sig ett onödigt matchstraff och chansen rann ur händerna på Malmö.

Rögle tog 3 viktiga poäng i bottenmötet med Karlskrona. Tror inte KHK har vunnit hemma sedan i oktober. 13 raka förluster på hemmais tror jag att man har och de är natuligtvis kört. KHK kommer få kvala nu till våren. Det är 24 poäng upp till Malmö över sträcket och med tanke på att Karlskrona bara har tagit 12 poäng på 32 matcher så lär det inte hända, det fattar vem som helst. Rögle återställde dessutom balansen mellan sig själva och Modo, efter att Modo ju vann senast samtidigt som Rögle förlorade mot Djurgården, nu var det tvärtom. Det är 9 sköna poäng som Malmö och Rögle har tillgodo på modo, men 9 poäng kan å andra sidan försvinna i ett nafs, så det är viktiga poäng här nu framöver. Modo möter Brynäs borta nu på torsdag, Malmö åker till Växjö och Rögle spelar inte förrän på lördag, då man tar emot Frölunda hemma i Lindab arena. Tror Modo hr en bra chans att äta in 3 poäng där...

Det var en stark seger för HV. Luleå hade 0-1 efter den 1:a perioden, men genom mål av Kristofer Berglund och Erik Christensen hade man vänt på steken. Luleå vände dock tillbaka igen. Man gjorde 2-3 drygt 3 minuter in i 3:e perioden, men HV kom tillbaka igen, kvitterade halvvägs in i perioden och sedan satt 4-3 i nät bakom Lassinantti bara 2 minuter senare. Slutligen slog man spiken i kistan med mål i öppen kasse.

På Hovet var det den årliga JK-dagen. Det var fullsatt, 8094, och ett jävla drag på Järnkaminerna, som som vanligt under dessa dagar hade samlat en enorm klack. Vad som hände nere på isen undrade nog dock de flesta där inne, åtminstone i 1:a perioden. Örebro körde över Djurgården totalt och gjorde både 0-1, 0-2 och 0-3. Matchen var således nästan avjord där och då. Visst, det var 40 minuter kvar att spela, mycket kunde hända, och DIF fick faktiskt in en reducering bara 01:08 in i 2:a perioden, men 47 sekunder senare hade daniel Viksten återställt ordningen när han gjorde 1-4. Då fick "Tellan" nog och Armalis kom in mellan stolparna istället. Han höll nollan, samtidigt som Djurgården reducerrade både till 2-4 och 3-4, varefter ÖHK slutligen avgjorde med mål i tom kasse. Nära, men 1:a perioden fällde Djurgården den här dagen, då Örebro vann skotten med 15-6. Det säger en del om hur överlägsna man var då. Därefter sköt man bara 11 skott på 2 perioder.

Modo red till en början vidare på vågen efter segern över Frölunda, men till slut gick det inte längre. Skellefteås skickliget och effektivitet fällde avgörandet. Man vann matchen med 0-3, trots att Modo vann skotten med 35-23.