Modo närmar sig ytterligare...

Det var 11 poäng mellan Modo och de båda Skånelagen över sträcket för inte så länge sedan. Sedan krympte det till 8, till 5 och efter lördagens batalj mellan just Modo och Malmö i Övik har det krymt ytterligare. Efter att Viktor Olofsson avgjort i sudden skiljer det nu bara 4 poäng mellan lagen. Det kunde ha varit 2, men det kunde också ha varit 8 igen, så resultatet blev väl något slags mellanting. 4 poäng är dock ingenting och om något av Skånelagen till slut halkar ner under det där sträcket, då kan det bli tufft att hålla sig kvar, särskilt med tanke på den relativt stora marginal man hade ner till Modo. Det var precis på det sättet som Tingsryd ramlade ur Hockeyallsvenskan för några säsonger sedan om jag minns rätt. Man hade en ganska god marginal ner till Almtuna under sträcket, men Almtuna gjorde en galen avslutning av serien och passerade Tingsryd i typ sista omgången. Det var 2013. Almtuna låg 8 poäng bakom Tingsryd med bara några omgångar kvar att spela, men man åt upp det och passerade Tingsryd på bättre målskillnad. I kvalserien var Karlskrona, som slutade sist i HA den säsongen, ruskigt nära på att åka ner i ettan igen, efter bara 1 säsong i Allsvenskan, men man samlade kraft, vann en måstematch i omgång 9, mot serieledande Björklöven. Tingsryd hakade då på de båda i toppen, när man slog Huddinge med 7-3, samtidigt som Vita hästen förlorade med 4-2 mot Piteå. Löven hade där chansen att säkra avancemanget, men det gjorde man alltså inte. det fixade sig dock ändå i sista omgången, samtidigt som Karlskrona tog den 2:a platsen till Allsvenskan, efter den där måstevinsten i omgång 9 och sedan yterligare poäng i slutrundan, 1 pinne efter strfförlust mot Huddinge, samtidigt som Tingsryd tog 1 pinne genom strafförlust i norrköping.

Jag minns den matchen så väl. Hade Tingsryd vunnit den där straffläggningen, då hade man hållt sig kvar i Allsvenskan och KHK hade åkt ner i ettan. Så nära var det, så tight var det.

Om nu Tingsryd hade vunnit den där straffläggningen, undrar om Karlskrona då ens hade varit tillbaka i Allsvenskan nu? Det vet man inte, men tack vare att Hästen gick segrande ur den där straffläggningen höll sig KHK kvar i Allsvenskan och 2 säsonger senare var man klara för SHL. Wow, vilken resa!

Åt andra hållet gick Tingsryd, som egentligen var så gott som klara för Allsvenskan 2013/14, men p.g.a. Almtunas slutforsering hamnade man i kvalserien och där åkte man sedan ner i Hockeyettan, p.g.a. en strafftorsk i Norrköping i sista omgången.

Ja, ni ser, det är små marginaler, men det är det som är så fantastiskt med hockey tycker jag!

Tillbaka till SHL.
Om nu ett av Skånelagen skulle ramla ner under sträcket här mot slutet, ja, då är frågan om man klarar sig kvar? Jag tror man kan göra det ändå, eftersom att man möter samma lag max 7 gånger och därför att inget av de Allsvenska lagen, bortsett från AIK, har slakraft för att rubba SHL-lagen den här säsongen. Ja, det är om Leksand lyckas krångla sig dit då, för leksand är alltid leksand och man vet aldrig vad som kan hända då, i synnerhet inte som man redan varit nere i den djupaste skiten den här säsongen och bara är på väg uppåt nu igen...

Lördagens samtliga resultat:
Modo - malmö 2-1 SD
Skellefteå - Frölunda 4-1
Djurgården - HV71 4-3 str
rögle - Luleå 2-3
Karlskrona - Linköping 2-3
Brynäs - Örebro 3-2
Växjö - Färjestad 3-2

Skellefteå slog Frölunda för 1:a gången den här säsongen och man gjorde det övertygande, eller om det var Frölunda som var slutkörda. Det var aldrig något snack om saken, Skellefte var bättre.

Förbannelsen för Örebro fortsätter i gävle. Brynäs hade 3-0 efter den 1:a perioden. Örebro var nära på att hämta ikapp det, men man nådde aldrig hela vägen och det blev en ny förlust i Gävle för Nerkingarna.

Karlskrona fortsätter att vara med bra i matcherna, men här räckte det inte till mot ett bättre LHC. Räckte till gjorde det inte heller för Rögle, som hade 1-0, men tappade det till 1-3. Man närmade sig i 3:e perioden, men närmre än 2-3 kom man aldrig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0