Det närmar sig upplösningen av Allettorna

Allettorna går mot sitt slut. det är spelat 11/14 matcher i Norra resp. 10/14 matcher i Södra serien och 3 resp. 4 matcher återstår alltså att spela, men det är på god väg att bli klart vilka lag som kommer gå direkt till kvalserien, i alla fall i Norra serien, där Borlänge faktiskt fortsätter att övertyga och är 5 poäng före 2:an Tranås, med 9 poäng kvar att spela om. faller man inte igenom fullständigt nu mot slutet kommer man alltså att spela kvalserien om drygt en månad. tranås, Östersund, Kiruna och Piteå har fortfarande chansen att gå förbi, men Piteå måste gå rent då och för de övriga får man inte heller tappa särskilt många poäng. Såhär ser det ut:

Norra

1, Borlänge 25p +12
2, Tranås 20p +8
3, Östersund 19p +5
4, Kiruna 18p -2
5, Piteå 16p +2
6, Mariestad 12p -4
7, Kumla 11p -10
8, Kalix 11p -11

Samtidigt som Piteå och kiruna framförallt, men även Östersund och tranås, tittar uppåt får man inte glömma bort att titta neråt, för Mariestad är trots allt bara 4 poäng bakom och därefter följer både Kumla, som har hängt med bättre än jag trodde, och Kalix på 11 poäng. Inget lag är alltså avsågat med 3 matcher kvar att spela. visst, det ska till en hel del om Kalix, kumla eller Mariestad ska ta in 4-5 poäng på 3 matcher, men redan i nästa omgång, som spelas på lördag, möts Mariestad och Kumla. Vi kan väl konstatera att förloraren där är helt körd. Kiruna möter Östersund och förloraren där är också körd i kampen om att vinna serien och gå direkt till kvalserien. Borlänge tar emot tranås och vinner Borlänge där, ja, då tror jag det är klart. Då kommer Tranås att vara 8 poäng bakom och då är det bara Östersund som kan gå ikapp om man vinner på lördag. Så Borlänge har verkligen allt i egna händer.

Södra

1, Södertälje 25p +16
2, Västervik 24p +13
3, huddinge 22p +13
4, troja 17p 0
5, Kallinge 15p +4
6, Visby 11p -11
7, hudiksvall 6p -17
8, Vimmerby 0p -18

Här är det betydligt mer utdraget än i Norra serien, men samtidigt är det på intet sätt avgjort. Södertälje toppar visserligen tabellen, men det är 4 matcher kvar att spela, 12 poäng, och man är bara 1 poäng före Västervik. Nej, ska man ta hem seriesegern här, då får man garanterat slita för det enda in i kaklet. Främst Västervik och Huddinge har chansen att gå förbi, men även Troja och Kallinge har en teoretisk chans att göra det. Tror knappast att det kommer hända, men Västervik och Huddinge ska vi definitivt inte räkna bort från det där. Västervik möter Visby borta redan på onsdag, då Södertälje gästar Ljungby och Huddinge gästar Kallinge. Förlorar Kallinge och Troja där, då är man helt körda och jag tror i synnerhet Södertälje får kriga för den där segern, samtidigt som Västervik har en betydligt enklare uppgift framför sig, så att Västervik toppar tabellen efter 11 spelade omgångar är definitivt ingen omöjlighet.

Fanns inga slagpåsar i norra serien så finns det tyvärr det i södra serien. Stackars Vimmerby har inte vunnit en enda match, även om det har varit jämnt många gånger. Man kommer dock ha spelat klart efter de återstående 4 matcherna av denna serien. Det kommer också Hudiksvall ha gjort och jag blir väldigt förvånad om Visby lyckas ta in 4 poäng på Kallinge på de återstående matcherna, så jag tror faktiskt att det är ganska klart vilka som kommer få spela playoff och vilka som har spelat klart efter seriens slut här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0