Södertälje lämnar jumboplatsen

Södertälje tightade till bottenstriden i Allsvenskan idag, när man krossade Björklöven uppe i T3 center. Linus Fernström, som har värvats in i Löven för att stärka upp målvaktssidan, fick därmed ingen vidare start i klubben, inte minst som 0-1 kom redan efter 25 sekunder, när Anton Holm gjorde sitt 1:a av 3 mål den här dagen, för SSK ökade på till 0-2 innan Björklöven reducerade bara 28 sekunder senare. I 3:e perioden gjorde Anton holm dock både 1-3 och 1-4 innan Lucas Carlsson fastställde slutresultatet 1-5 för Södertälje. 5 insläppta kassar och en räddningsprocent på 78,26% för Fernström i debuten alltså och Löven har nog bra mycket mer att önska där. För Södertäljes del innebär den här segern att man lämnar jumboplatsen i tabellen. Man är nu 2 poäng före Västerås. VIK har dock 1 match mindre spelad än Södertälje och kan alltså gå om, men i nuläget är Västerås alltså sist.

Dagens 3 resultat:
Björklöven - Södertälje 1-5
Modo - Tingsryd 1-5
Vita hästen - AIK 4-1

Modo såg ut att vara på gång där innan jul, men här åker man på en riktig stjärnsmäll, när Tingsryd vinner med hela 5-1. Man gjorde 1-0 i 1:a perioden och ökade snabbt på till både 2-0 och 3-0 i 3:e perioden. Då byttes Hanses ut och Jonatan Bjurö fick chansen mellan stolparna. Det gav tillfällig effekt, för Modo stoppade blödningen och reducerade med några minuter kvar av perioden, men i 3:e ökade Tingsryd ändå på till 4-1 och sedan gjorde man 5-1 i öppen kasse, när Modo ändå försökte, plockade Bjurö med nästan 5 minuter kvar att spela, men det gick inte och Modo halkar därmed ner utanför slutspelsserieplaceringarna igen, eftersom att Vita hästen imponerade och slog AIK med 4-1. Ett AIK som inte alls får det att stämma. Det är visserligen bara 2 poäng upp till Hästen för AIK, men trots att det är så jämnt har man fortfarande inte varit uppe över sträcket sedan i inledningen av den här serien. Näst på tur är Björklöven som gästar Hovet på onsdag. Det blir också en enormt viktig match för båda lagen, för det vinnande laget har goda chanser att klättra över sträcket, i och med att Hästen möter ett formstarkt Tingsryd borta, vilket inte lär bli någon lätt match för Norrköpingslaget.