Så jävla orättvist...

Leksand gästade Örebro under torsdagskvällen och man fick en kanonstart på matchen, när Tobbe Forsberg gjorde 0-1 redan efter 02:27. det bådade gott, för om jag räknar rätt så har man inte förlorat en enda match som man har tagit ledningen i såhär långt.

Leksand var det bättre laget i 1:a perioden, men med 2 minuter kvar av densamma kunde ändå Örebro kvittera. Lite av en kalldusch för Leksand, men man repade sig snabbt efter det och efter 3 minuter i 2:a perren gjorde Tobbe Forsberg sitt 2:a mål för matchen när han återgav ledningen till Leksand.

Bortalaget hade sedan flera chanser att öka på ytterligare till 3-1, men istället kom 2-2 för Örebro och trots 2 powerplaychanser för Leksand lyckades man inte utnytja det och det var helt jämnt, 2-2, efter 2 spelade perioder.

Precis som i 1:a och 2:a perioden var det dock Leksand som gjorde ett tidigt mål i 3:e perioden och den här gången var det Johan Porsberger som höll i pucken länge och väl innan han fintade Axel Brage och lade in pucken i öppen kasse. Snyggt!

Man fortsatte att trycka på, snurra på i Örebros zon och hade bud på 4-2. Senast det var så i matchen kvitterade Örebro. Det gjorde man nu också. Efter drygt 5 minuter kvitterade Libor Hudasek för hemmalaget, trots att det var Leksand som tryckte på och hade solklara chanser till att gå ifrån till 4-2.

Leksand fick ytterligare chans i powerplay, en ordentlig sådan, när Daniel Viksten fick 2+2, men inte ens i spel 5 mot 4 i 4 minuter kunde man få in pucken. Nej, powerplay och Leksand är ingen bra kombo just nu och känslan var att den här matchen trots allt kunde sluta hursomhelst, trots att Leksand hade varit och var det klart bättre laget sett över hela matchen.

Nästa mål skulle bli väldigt, väldigt viktigt, för nu återstod det bara 5 minuter att spela.

Vad händer då?
Niklas Torp får en ganska diskutabel femminutare emot sig, Örebro får powerplay resten av matchen, Kalle Olsson gör ganska snabbt 4-3 och för 1:a gången i matchen var Örebro i ledning. Inte alls rättvist sett till matchen, för det här var helt klart en av Leksands absolut bästa matcher på hela säsongen, man hade mängder av chanser att både göra 3-1 och 4-2, men lyckades inte, trots över 8 minuter i powerplay. Istället kvitterade Örebro båda gångerna och så det där matchstraffet. Vad fan är det liksom? Så jävla onödigt, rent ut sagt. Enn tripping som helt klart borde vara en tvåa, men matchstraff... nej, det känns väldigt tveksamt och det är 2:a gången den här säsongen som Leksand får ett sent matchstraff mot sig som avgör matchen, båda 2 är väldigt tveksamma. Nu är jag kanske lite färgad i det här, men jag vidhåller ändå att det är högst tveksamma matchstraff, både mot karlskrona och nu här mot Örebro.

Örebro höl undan och den bittraste jävla förlusten på hela säsongen var ett faktum.
Det känns som man slarvar bort matchen.
För man var bättre.
I 55 minuter var man bättre.
man borde ha avjort det här långt tidigare med alla jättechanser man skapade sig. Det borde inte ens ha stått 3-3 när torp får den där utvisningen.

Örebro vinner alltså helt orättvist matchen med 4-3.

Brynäs - Skellefteå 2-3

I Gävle var det en ruskigt bra 1:a period med världens fart. Brynäs gjorde också 1-0 tidigt i matchen och hade också bud på 2-0, men Jonni ortio hade marginalerna med sig den gången. Skellefteå var inte heller dåliga. Man skapade en hel del, men framförallt var det väldigt hög fart i matchen och skellefteå kvitterade också mot slutet av perioden och efter 02:55 i 2:a perioden gav Emil Pettersson Skellefteå ledningen. Brynäs kvitterade dock och matchen fortsatte att vara väldigt jämn och fartrik. Med 5 minuter kvar att spela återtog dock Skellefteå ledningen. Oscar Möller sköt stolpe in och det var ledning för bortalaget, en ledning man inte släppte och SAIK tog 3 nya poäng.

I Jönköping var det HV som tog lednningen och man hade sedan också 2-0 inne, men det dömdes bort efter att djurgårdare varit inne och stört Linus Söderström i HV-kassen. Det målet kom i powerplay, så HV's PP fortsatte, men då var det istället Djurgården som kontrade och gjorde 1-1, i boxplay. Sedan gjorde DIF också 2-1 med 3 minuter kvar att spela, men också det målet dömdes bort och istället gick matchen till förlängning och straffar där Martin Törnberg blev matchhjälte i 5:e straffomgången.

I Växjö stod det länge 0-0, men i 2:a perioden, med 01:20 kvar att spela, kunde Josh Hennessy till slut göra 1-0 för Växjö. Perfekt för Leksands del. Rögle pressade sedan på ordentligt mot slutet, bombarderade Wictor Andrén, men Växjö höll emot och gjorde 2-0 i öppen kasse. Hade Leksand då vunnit i ordinarie tid i Örebro så hade Rögle alltså varit ny jumbo i serien...

Karlskrona har gått oerhört tungt nu på slutet, men här gjorde alexander Bergström både 1-0 och 2-0 för KHK, innan Magnus Nygren reducerade för Färjestad drygt halvvägs in i matchen. I upptakten av 3:e perioden gjorde dock Karlskrona 3-1 och det var nog ett väldigt skönt mål för hemmalaget, som också ökade på till 4-1 och saken var klar. En oerhört skön vinst kan jag tänka mig!