Poäng i Skellefteå!

Leksand gästade Skellefteå kraft arena under onsdagen. Skellefteå, som man har haft svårt för under säsongen, förlorade 1-6 hemma i tegera och förlorade 4-1 senast man var uppe. Här fick man dock en kanonstart på matchen, när William Wikman spräckte Jonni Ortios nolla redan efter 3 minuters spel.

Tyvärr blev glädjen kortvarig, för bara minuten senare hade Skellefteå kviterat och innan den 1:a perioden var över hade man också gjort 2-1. Bud Holloway presenterade sig på nytt för hemmapubliken. Senast han gjorde mål i klubben var för 2,5 år sedan.

I 2:a perioden stod Holloway också i fokus, men den här gången i lite mer negativ bemärkelse, för han kladdade lite mycket med pucken i powerplay, Martin Karlsson snappade upp den och kvitterade för Leksand, i boxplay.

Det blev periodens enda mål, trots att Skellefteå vann skotten med 11-9 och hade klart mest av spelet. Leksand och framförallt Henrik Haukeland gjorde det dock riktigt bra.

Haukeland fortsatte att stå i fokus även i 3:e perioden, för där skruvade Skellefteå upp tämpot ännu mer och det var i stort sätt spel mot 1 mål. Man vann också skotten med 13-2 och Henrik Hetta gjorde också till slut 3-2 för hemmalaget, trots haukelands storspel.

Då såg det mörkt ut för Leksand, i synnerhet med den matchbild som var, men man fick chansen i powerplay och tog den. Sondre Olden smällde in 3-3 med 06:07 kvar av matchen.

Sedan krigade, rev och slet man för att klara av att hålla undan tiden ut och det gjorde man. Matchen gick till förlängning och där hade Leksand också ett friläge till att börja med, men Ortio gick segrande ur den bataljen och istället kunde Sebastian Aho avgöra för Skellefteå, helt rättvist sett till matchen. Ändå tycker jag att det här känns lite som en seger. 1 poäng är 1 poäng och det i en match där jag definitivt inte hade räknat med poäng. Samtidigt gick alla andra resultat Leksands väg när både Rögle, Djurgården och Örebro förlorade. Det enda man kan anmärka på är att det var synd att man inte fick med sig bonuspoängen, för då hade man återigen lämnat jumboplatsen. Nu är man fortfarande sist, med sämre målskillnad än vad rögle har.

Färjestad - Linköping 3-0

Anders Lindbäck så ut att hindra Brynäs från att ta 3 poäng, för det stod länge 1-1, men med 02:40 kvar av matchen fick slutligen Oskar Lindblom hål på Lindbäck och sedan satte man 3-1 i öppen kasse. Bra för Leksand, surt för Rögle.

Surt var det också för Örebro, som först helt ologiskt fick med sig 2-2 efter att Växjö dominerat stort och både hade kunnat gjort 3-1 och 4-1 om inte Julius Hudasek hade storspelat. Nu var det istället hans bror, Libor, som gjorde 2-2 till hemmapublikens glädje. Några poäng blev det dock inte ändå för ÖHK, för med drygt 6 minuter kvar att spela satte Liam Reddox 3-2 för Växjö, vilket också blev slutresultatet.

Djurgården vann skotten i alla 3 perioderna mot Karlskrona,men Johannes Jönsson gjorde återigen en grym insats, stannade på 97,44% när han motade 38/39 skott. Grymt!

I Jönköping stod det 3-2 redan efter den 1:a perioden, 3-2 som sedan blev 4-2 och 4-3. Matchen stod sedan och vägde ganska ordentligt. Nästa mål skulle bli väldigt viktigt och det var HV som gjorde det och Malmö inkasserar därmed ännu en förlust och parkerar nu på 9:e plats med sina 45 poäng. Det är visserligen bara 3 poäng upp till HV på 4:e plats, så det är ordentligt jämnt där medllan lag 4-9 i serien.

Joel lassinantti hade chansen att slå rekord i antal minuters hållen nolla. Drygt halvvägs in i matchen mot Frölunda krävdes för att ta alexander Salaks rekord från 2012, men 05:22 in i 2:a perioden gjorde Victor Olofsson 1-0 och kort senare satt också 2-0 i nät bakom honom. Surt för Lassinantti. Så nära, men ändå så långt bort. Frölunda vann också matchen, fortfarandw utan att imponera nämnvärt, men återigen hittar man ändå vägar att vinna matcherna och just nu har man samlat in fantastiska 65 poäng, 2,2 poäng i snitt/match, vilket alltså skulle göra att man slutar på 113 poäng. Inte illa!