Mora vann sträckmatchen

Västervik tog emot Mora inför drygt 2000 åskådare ikväll i en match där vinnaren skulle placera sig över sträcket där i toppen. Västervik låg 2:a innan kvällen, men nu är det Mora som är 2:a, eftersom att man vann matchen med 3-2. Det var dock Västervik som tog en tidig ledning, men Mora kvitterade och med 2 sekunder kvar av 1:a perioden satte man också 2-1. Sedan fick man ett gyllene läge att öka på ledningeen när Västervik åkte på ett matchstraff för en huvudtackling, men trots 5min powerplay lyckades man inte utnytja det och Västervik kunde istället kvittera några minuter efter att man blivit fulltaliga. Till slut var det dock ändå Mora som drog det längsta strået när Kevin Goumas gjorde 3-2 bara några minuter efter Västerviks kvittering. Man missade strax därefter även en straff och Västervik hade fortfarande närkontakt, men Christian Engstrand var fenomenal i kassen och Mora tog med sig alla 3 poäng.

Kvällens 3 resultat:
Västervik - Mora 2-3
Bofors - Oskarshamn 3-2
Timrå - Pantern 1-5

Bofors vinner igen och nu börjar publiken hitta till Nobelhallen också. 3105 åskådare fanns på plats ikväll och man blev inte besvikna. Eller ja, det var kanske ingen bländande hockey från hemmalaets sida, men likt Frölunda i SHL hittar man ändå vägar att vinna matcher på och en viktig kugge i det hjulet stavas Andrew Engelage. Satan så bra han är och trots att IKO vann skotten med 11-2 i 3:e perioden höll BIK alltså undan och vann matchen. Därmed har man nu 7 poäng ner till Västervik under sträcket och det lutar mer och mer åt en Allsvensk finlplats för detta BIK, som jag trodde skulle få kämpa för att undvika negativt kval. Tänk så fel man kan ha...

Tyngre går det däremot fortsatt för Timrå. Ny förlust här och det med klara 5-1 hemma mot Pantern. Jonathan Dahlen, Elias Pettersson och Jens Lööke gör nog väldigt, väldigt stor skillnad och just nu har man det inte lätt i Timrå. Förlusten innebär dessurom att Pantern passerar Timrå i tabellen, med fler gjorda mål, 76 mot 74. Lagen står nämligen på samma poäng och med exakt samma målskillnad.