Lassinantti och målvaktstavlor sänkte Leksand

så var det äntligen dags för match för Leksands del igen. 1:a matchen sedan 10 december, alltså 16 dagar sedan. Ett väldigt långt uppehåll för att vara mitt i serien. Luleå stod för motståndet, det var halsdukens dag i Tegera och det var fullsatt, 7650 åskådare. En härlig annandagshockey väntade med andra ord!

Luleå tog tag i taktpinnen med en gång, fick ett tidigt powerplay, men det klarade leksingarna av. Luleå var dock klart bättre i inledningen av matchen, man styrde och ställde ganska ordentligt, Leksand hade nästan ingenting.

De blåvita spottade dock upp sig ordentligt mot slutet av perioden och var också väldigt nära ett ledningsmål, faktiskt bästa möjligheten i perioden, både genom ett bra powerplay, men framförallt när Jon Knuts bara skulle lägga in pucken i öppen kasse, den var på väg mot mållinjen, men Joel Lassinantti lyckades vispa undan den med plocken, bakom ryggen på sig själv, och det var fortfarande 0-0 efter den 1:a perioden.

Sedan tog Leksand pucken direkt på tek i 2:a perioden, tog sig fram och Jon Knuts skulle återigen bara lägga in pucken i öppen kasse, för Lassinantti var helt borta, men nu prickade stolpen. Istället vände Luleå spelet och Atte Engren stod för en rejäl tavla när han tappade in johan Harjus skott och istället för 1-0 var det hastigt och mindre lustigt för Leksands del 0-1 för Luleå. En rejäl kalldusch alltså. Tyvärr stannade det inte heller där, för dryga minuten senare gjorde Karl Fabricius 0-2, när Engren skulle rensa ut pucken, men slog den rakt i famnen på Fabricius. Återigen en tavla alltså.

Leksand bytte målvakt, men plötsligt såg det väldigt jobbigt ut för hemmalaget, som nog var tvunget att göra nästa mål i matchen. Utanför Dalarna kvitterade både Djurgården och Rögle dessutom i sina matcher, vilket innebar att Leksand där och då återigen var jumbo i tabellen.

Allt på en gång för Leksands del, i negativ bemärkelse alltså, men man försökte och försökte i vilket fall, dock utan utdelning och resultat. Istället gjorde Luleå 0-3 dryga minutan från paus och det var nog tyvärr spiken i kistan, trots att det återstod drygt en period...

Leksand försökte även i 3:e perioden, men nu ville det inte alls. Ingenting fungerade och inte ens när man fick chansen i spel 5 mot 3 i knappa halvminuten fick man hål på Lassinantti. Till slut fick man ändå hål på honom, trodde alla, med 4 minuter kvar av matchen, men inte heller då blev det mål, för det döömdes bort. Pucken var aldrig inne, denn tog i stolpen och ut och sedan blockerades den i målgården av Luleåspelare och Leksand fick med sig ännu ett powerplay. Powerplay har ju inte varit Leksands starka sida och det var det inte nu heller. Luleå slog ifrån sig och gjorde det bra.

Matchen slutade 0-3.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om det här.
Det var en sådan där irriterande och frustrerande förlust.
Visst, Luleå var bättre sett till hela matchen, men hade vi satt båda puckarna i öppen kasse, när Lassinantti var helt borta, och kanske t.o.m. träffat några millimeter längre in på stolpskottet där i slutet, och inte släppt in de där billiga målen, då hade det plötsligt stått 3-1 eller 2-1, åtminstone 2-2, istället för 0-3.

Det är små marginaler och på något sätt känns det typiskt för ett bottenlag.
Vi har inte alls marginalerna med oss.

Dessutom kvitterade Djurgården mot Växjö med 1 sekund kvar av matchen och tog därmed poäng.
Rögle var på väg mot 3 poäng i Karlstad, men med 12 sekunder kvar kvitterade Färjestad. Det var bra det, men poängen för Rögle räcker ändå för att passera Leksand på bättre målskillnad och Leksand är därmed alltså sist i tabellen igen...

Dagens samtliga resultat:
Leksand - Luleå 0-3
Djurgården - Växjö 2-3 str
Färjestad - Rögle 3-4 str
Frölunda - Karlskrona 2-1
Örebro - Skellefteå 3-2 str
Malmö - Linköping 1-3
Brynäs - HV71 2-1

Djurgården gjorde det bra i 1:a perioden mot Växjö, men det var ändå bortalaget som tog ledningen, 9 sekunder från paus. Arvid Lundberg vispade iväg ett skott som smet över axeln på Adam Reideborn i Djurgårdenkassen, ett lite konstigt mål som inte såg ut att vara mål, såg ut som att pucken passerade utanför målburen, men det gjorde den inte. Djurgården kvitterade dock knappt 4 minuter in i 2:a perioden, men Växjö återtog ledningen på nytt. Djurgården plockade målvakten mot slutet och fick också utdelning. Med 1 sekund kvar av matchen satt kvitteringen i nät, men på straffar kunde ändå Växjö ta hand om bonuspoängen.

Färjestad dominerade ganska stort i inledningen av matchen mot Rögle, men Rögle spelade upp sig en bit in i 1:a perioden. Trots det var det Färjestad och Björn Svensson som kunde ta ledningen, ett skott som debuterande och högt meriterade målvakten i Rögle, Anders Lindbäck, kanske skulle velat göra om. Jag ska inte säga att det var en tavla, för det var ett lurigt skott från Svensson, men otagbart var det inte. I uppttakten av 2:a perioden svängde matchen dock totalt. Rögle både kviterade och tog ledningen. Först var det Filip Karlsson som smällde in 1-1 och 3 minuter senare var Lars Haugen uppe på läktaren och köpte korv när Bryan Lerg gjorde 2-1 och så kort senare kom också 3-1. Färjestad reducerade innan perioden var slut och i 3:e perioden tryckte man på för en kvittering, som också kom, efter mycket om och men. När man plockade Haugen satt 3-3 i nät bakom lindbäck. Mer än 1 poäng blev det dock inte, för på straffar kunde först både Bryan Lerg och Milan Gulas sätta sina straffar. Sedan följde 4 raka missar, varpå både Lerg och Gulas missade 4:e straffarna. Sebastian Collberg gjorde dock mål för Rögle och Johan Ryno missade. Därmed tog Rögle bonuspoängen och är därmed också förbi Leksand på antal poäng...

I Göteborg var det serieledande Frölunda som tog tag i taktpinnen, men det var Karlskrona som gjorde mål. Efter 16:29 var det Joakim Rodin som gav KHK ledningen. Det blev dock Karlskrona enda mål den här dagen, för Frölunda fick powerplay direkt i 2:a perioden och då small det direkt. casey Wellman smackade in 1-1 för Frölunda. Karlskrona fortsatte att göra det bra, men det var Frölunda som gjorde mål. Man gjorde ingen jätteinsats, precis som mot HV, men ändå hittar man en väg att vinna matchen och 2-1 räckte för att få med sig alla 3 poängen.

Skellefteå tog ledningen i Örebro, men hemmalaget vände till 2-1, vilket också såg ut att bli slutreultatet, men Julius Hudasek stod för en ordentlig tavla när Skellefteå kvitterade till 2-2. Det var en pyck som inte ens var nära att gå i mål, men som han sträckte ut klubban på och styrde i egen kasse. Matchen gick till förlängning och strffar, men där var ändå ÖHK vassare och fick med sig en tung bonuspoäng, tyvärr för Leksands del. Det innebär nämligen att alla bottenlag, utom Leksand, tog poäng idag och att det nu är 1 poäng upp till Rögle, 6 upp till Djurgården och 8 upp till Örebro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0