Ikväll spelades det full omgång, 7 matcher, i Hockeyallsvenskan och såhär gick det:

Björklöven - Tingsryd 4-3
Vita hästen -Oskarshamn 0-4
Södertälje - AIK 1-3
Modo - Patern 3-2

Bofors befäster alltså serieledningen. man hade 2-0 på Västerås, men VIK kom ikapp till 2-2. BIK återtog dock ledningen igen, ett snyggt powerplaymål, men ett självmål gjorde att Västerås återigen var ikapp. I 3:e perioden avgjorde dock hemmalaget och man är nu 7 poäng före Västervik, som nu är 2:a igen, efter att man ikväll hämtade in 0-2 till 2-2 mot Almtuna och sedan avgjorde 21 sekunder in i förlängningen. Det var 2 poäng som samtidigt gjorde att AIK gick förbi Almtuna i tabellen, upp på 9:e plats, efter att man, efter mycket om och men, besegrat Södertälje med 3-1. Man gjorde tidigt 1-0, ökade på till 2-0 i 2:a perioden, men i 3:e perioden reducerade SSK och sedan tryckte man på för en kvittering, men en utvisning i slutminutrarna förstörde det hela och AIK kunde avgöra i öppen kasse. 3 blytunga poäng för AIK, som fortsätter att haka på och är 1 poäng bakom Björklöven, som också vann ikväll, efter att man gjort 3-0 redan i 1:a perioden. Tingsryd reducerade 2 gånger om, men löven höll undan och gjorde 4-2. trots en reducering i slutskedet kunde Umeålaget ändå hålla undan och man är därmed fortfarande över sträcket, även om det är tight. det ser vi inte minst på Vita hästen, som ju var 7:a bara för någon match sedan. Nu är man 12:a, i och med att Oskarshamn fortsätter att vinna och Wictor Ragnewall fortsätter att vara grymt stabil i kassen. Han måste nästan vara veckans keeper, den gode Ragnewall.