Pantern vann

För 1,5 år sedan kvalade sig Pantern kvar i Hockeyettan för att inte åka ner i Tvåan. samtidigt slutade Leksand 7:a i SHL och var nära att nå klubbens 1:a SM-slutspel på 11 år. Nu möttes de båda lagen i Panterns kanske viktigaste hemmamatch på hela säsongen, eftersom att Leksand alltid drar folk. Ändå var det "bara" drygt 1000 personer på plats i Malmö isstadion, men de som var där fick se en flygande start på matchen, för redan efter dryga minutens spel studsade pucken olyckligt på en Leksandsskridsko och in i mål bakom Frans Tuohimaa och det var 1-0 för Pantern, ett resultat som stod sig enda in i 2:a perioden, då Viktor Amnér till slut kunde kvittera för Leksand. Det var ett resultat som såg ut att ta matchen till förlängnig, men med 55 sekunder kvar att spela av 3:e perioden höll sig Kim Johansson, som också tilldelades 1-0 för Pantern, framme på nytt och på något sätt lyckades få in 2-1 bakom Tuohimaa.

Pantern vann alltså med 2-1. En historisk seger för kvartersklubben, som nog aldrig någonsin har spelat en såhär stor match som mot Leksands IF, och d ågår man och vinner. Leksand parkerar därmed på en föga smickrande 12:e plats i tabellen med sina 4 inspelade poäng på 5 matcher. Man forsätter även att ha väldigt svårt att göra mål. 9 mål har man mäktat med på de här 5 matcherna, där 6 av dessa kom mot Timrå och Bofors. Mot Almtuna, Oskarshamn och Pantern har man bara mäkta med 1 mål framåt och då vinner man så klart inga matcher. Amnér, Paakkolanvaara och Fredrik Forsberg har hängt 2 kassar var, Janos hari, Jon knuts och Mike Embach har gjort varsitt mål. Resten står fortfarande på 0 gjorda mål. Än så länge är det ingen kris, men avståndet upp till Björklöven i topp börjar växa. Det är 8 poäng upp till Löven just nu, som alltså leder serien efter 5 spelade omgångar. Detta efter nedanstånde resultat:

Pantern - Leksand 2-1
Bofors - Björklöven 3-6
Almtuna - Timrå 2-3
Oskarshamn - Asplöven 0-1 SD

Björklöven gjorde 0-1 i Nobelhallen, men sedan tryckte Bofors på för en kvittering. Kevin Lindskoug var dock på tå och istället kom 0-2, med 19:59 på klockan i 1:a perioden. 0-3 och 0-4, det senare i spel 5 mot 4, efter att Christian Berglund fått matchstraff för en huvudtackling på Calle Ekelund. Löven gjorde sedan också 0-5 och det såg bäcksvart ut för Bofors, som dock lyckades sngga till siffrorna lite i 3:e perioden, men en kassaskåpssäker seger för Björklöven, som därmed alltså toppar den Allsvenska tabellen.

2:a i samma tabell är Asplöven, som bara behövde 46 sekunder av förlängningen innan man kunde avgöra matchen.

Timrå fortsätter att vinna och är nu uppe på 7:e plats med sina 8 poäng och -1 i målskillnad.