Målvaktsstavla sänkte Rögle

Oskar Dansk gjorde en strålande insats i Scandinavium igår, när Röglepremiärmatchade i SHL borta mot Frölunda. Hemmalaget sköt 27 skott på mål, men Dansk var omutlig. Sedan fick han ändå kapitulera, men Rögle och ännu en x-leksing, David Åslin, såg till att Rögle kvitterade och såg ut att gå mot poäng i första matchen, men med mindre än 1 minut kvar att spela drog Oskar Fantenberg ett höstlöv på mål, som på något sätt letade sig in bakom Dansk fram till 2-1, vilket också blev slutresultatet. Oj, oj, så galet tungt för Rögle..

Samtliga resultat från gårdagen:
Frölunda - Rögle 2-1
Brynäs - Malmö 6-3
Skellefteå - HV71 3-2
Växjö - Luleå 2-3
Örebro - Modo 4-1

Modo har haft stora problem med defensiven under försäsongen och det hade man här också. redan efter 53 sekunder satt 1-0 i nät bakom Adam Rejdeborn. Efter 3 minuter stod det 2-0. Att det "bara" blev 4-1 till Örebro, inför fullsatta läktare i Behrn arena, som till den här säsongen har fått ett lite utökat antal platser, 5500 istället för 5200 som det var tidigare, det ska man tacka Adam Rejdeborn för, för han gjorde trots allt en bra match.

Malmö fick en kanonstart på SHL-sesjoren när Mattias Persson gjorde 0-1 för Rödhökarna, men sedan var det roliga slut. Brynäs gjorde både 1-1, 2-1 och 3-1 innan 1:a perioden var slut och i 2:a perioden kom 4-1 och 5-1. Malmö lyckades snygga till siffrorna, men precis som för Modo såg försvarsspelet väldigt virrigt ut och Brynässpelarna satte ganska lätt press nere mot Alsenfelt.