Blek insats i Upsala

Det är i sådana här matcher som det känns lite extra bittert att det gick som det gjorde i våras. Almtuna borta en tisdag är inte jätteupphätsande. Det känns på något sätt att det inte är lika hett i år som tidigare säsonger, den där riktiga hockeyfeelingen finns inte där, åtminstone inte än så länge. Det kan ju bero på att det bara har gått 2 matcher, men än så länge känner jag inte alls den där ökade pulsen, nerverna osv. som alltid brukar finnas där på en gameday.

Att Leksand hade fler fans på plats än vad hemmalaget Almtuna hade under kvällenns match säger ganska mycket tycker jag, men matchen i sig var inget att hänga i julgranen. Det var ganska chansfattigt till en början och Leksand fortsatte att dra på sig utvisningar, precis som i 1:a matchen i fredags, men Almtunas powerplay var inte heller det bra och därför var det 0-0 efter den 1:a perioden, men i 2:a perioden, efter ännu ett ganska dåligt powerplay av hemmalaget, kunde man ändå ta ledningen. En retur från Tuohimaa som man enkelt kunde raka in till 1-0.

1-0 stod sig också långt in i 3:e perioden, då Almtuna, återigen i powerplay, efter att Leksand dessförinnan hade snurrat på ganska länge utan att få det där riktiga trycket, kunde göra 2-0, men kort därefter fick de blåvita ändå hål på Jonas Johansson i Almtunakassen och det var 2-1. Närmre än så kom man dock inte. Almtuna höll undan och med en såhär blek insats räcker det inte till några poäng på den här nivån. Nej, det var bara att gratulera Almtuna till 3 poäng. Någon välspelad match var det inte och Leksand måste upp flera snäpp om det här ska räcka någonstans över huvud taget i år...

Övriga resultat:
pantern - Mora 2-3 str
Västerås - Vita hästen 4-1
Bofors - Asplöven 6-3
tingsryd - AIK 2-1
Oskarshamn - Sundsvall 3-6

Panterns 1:a hemmamatch någonsin i Hockeyallsvenskan inleddes väldigt bra. Man ägde den 1:a perioden och hade 2-0 efter densamma, men därefter spikade Jakob Johansson i Morakassen igen och Mora vann 2:a perioden med samma siffror. Ägde Pantern 1:a perioden så ägde Mora den 2:a ännu mer. Den 3:e perioden var också lite övervikt för Mora, men Pantern höll emot och matchen gick till sudden och straffar, där mora slutligen, i 5:e straffomgången, kunde gå segrande ur det hela, efter 2 ramträffar av Pantern. 4/6 poäng på de 2 första matcherna för Pantern är dock mer än godkänt får man ändå säga.

Västerås hade full kontroll på i stort sätt hela matchen, förutom några minuter i 2:a perioden, då Hästen var på väg in i matchen efter att man reducerat till 3-1. Hade man fått 3-2 där, då hade det kanske kunnat utvecklas i en annan riktning, men nu höll Västerås undan och hemmalaget kunde istället göra 4-1 och därmed stänga matchen. Man har fått en helt annan inledning på den här säsongen jämt mot förra säsongen, då man hade det väldigt tungt till en början. VIK låg t.o.m. sist i tabellen efter drygt 10 omgångar om jag inte minns fel. Nu toppar man tabellen efter 2 spelade omgångar, som det enda lag på 6 poäng och Jonas Fransson har dessutom bara släppt in 1 mål på 2 matcher, vilket enkelt räknat är fantastiska 0,5 mål/match.

Sundsvall tog en tidig ledning nere i Oskarshamn. En riktig kalldusch för hemmalaget, som dock kunde vända till 2-1 och sedan också göra 3-1 i 2:a perioden. Sundsvall hade förtvivlat svårt att få skott på mål, man fick knappt iväg några skott alls och i det läget låg Sundsvall sist i tabellen, men sedan hände något. I 3:e perioden tappade Oskarshamn allting. Allting. På 7 minuter gick sundsvall från underläge 3-1 till ledning med 3-5. Bortalaget gjorde sedan också 3-6 och man vinner alltså 3:e perioden med 0-5! Det hade jag aldrig gissat innan kvällens match...

Asplöven var på väg in i matchen nere i Karlskoga. Hemmalaget hade både 2-1 och 3-1, men AHC reducerade och kvitterade i 2:a perioden. Där och då trodde jag att man skulle ta över matchen, men istället halkade man tillbaka till det lite virriga och bleka spel man visade upp när BIK gick ifrån till 3-1. Nu gjorde BIK 4-3 minuten in i 3:e perioden och sedan kontrollerade man det ganska bra och man vann till slut med klara 6-3.

Tingsryd tog också lite oväntat 3 poäng hemma mot AIK, efter att Kyle Hardy avgjort 06:10 in i 3:e perioden.

I och med de här resultaten kan vi konstatera att mitt tips tidigare idag inte gav ett enda rätt. Så kan det gå ibland...

Vi kan också konstatera att Västerås som sagt toppar tabellen som enda lag på 6 poäng. Vi kan också notera att Pantern ligger 4:a i tabellen, på samma poäng som 3:an Mora och att Sundsvall i och med sin 3:e period klättrar från 14:e till 5:e plats i tabellen. Så jämnt är det såhär i början av säsongen. Sist i tabellen hittar vi Oskarshamn och Timrå, som båda har 0 poäng, 2 raka förluster och en målskillnad på -4. Leksand hittar vi på 9:e plats med 3 poäng och +/- 0 i målskillnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0