Tuohimaa höll nollan!

Det var sammanbitna ansikten hos många som gästade tegera arena under onsdagskvällen, när Pantern kom på besök. Drygt 4400 åskådare fanns på plats och det var allt annat än en match mitt i serielunken. Det var ett Leksand som hade ramlat ur SHL, som har öppnat säsongen väldigt svagt och där det nu senast har talat om konkurshot igen. Man ställdes mot ett Pantern som tog hela Hockeyettan med storm förra säsongen och som har fortsatt att imponera i Hockeyallsvenskan i år. Stephan Lillis Lund har verkligen fått Panternskutan på rätt kurs, spikrakt uppåt. Man slog ju också Leksand senast lagen möttes, då med 2-1 hemma i Malmö isstadion.

här var det en ganska tempofattig inledning av matchen. Det asknades chanser och var ganska tråkigt att bevittna. Ställningen var också 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden vaknade matchen ordentligt och hade det saknats chanser i den 1:a perioden gjorde det inte det här, men det var 2 storspelande målvakter i Viktor Andrén och Frans Tuohimaa. Den senare var närmst att få kapitulera, men den gången hade han stolpen till hjälp och det var fortsatt 0-0 efter 2 spelade perioder, trots mängder av målchanser åt båda håll och en helt annan ishockey än i 1:a perioden.

I början av den 3:e kom så äntligen målet. broc Montepetit snärtade upp ett skott i nättaket bakom Andrén. Ledningen var dock skör och Pantern var långt ifrån ofalrliga. Faktum var att man mer eller mindre parkera i Leksands zon i slutet av matchen, men de blåvita höll emot och framförallt, Frans tuohimaa klev fram och gjorde nåra riktigt matchavgörande räddningar. Efter slutsignalen sträckte han armarna i vädret och brra skrek st sin lycka. Det var nog en stor dos nervositet och annat som släppte, inte bara hos Tuohimaa, utan hos hela laget. En enormt viktig seger, men det kommer fler minst lika viktiga matcher, närmast Tingsryd hemma i arenan imorgon kväll. då krävs en minst lika fin insats igen, men det är då det. Nu är nu och för stunden kan vi blåvita ändå slappna av litegrann och njuta av den här segern...

Gårdagens resultat:
Leksand - Pantern 1-0
AIK - Västerås 6-1
Mora - Tingsryd 2-3 str
Björklöven - Bofors 0-2

Björklöven åkte på sin 8:e raka förlust och är nu faktiskt nere under det nedre sträcket, där Leksand ju var innan den här matchen. Det är dock bara 3 poäng upp till just Leksand på 10:e plats, så det är tätt där i botten...

AIK krossade Västerås i en riktig toppmatch. Det var Västerås som tog ledningen, medn edan vände AIK och Malte Strömvall gjorde 2 nya mål, 5-1 och 6-1. AIK hakar därmed på i toppen.

Mora såg ut att gå mot 3 poäng, men med 39 sekunder kvar tkitterade Tingsryd och kunde sedan också ta bonuspoängen på straffar. Starkt av Tingsryd, som fortsätter att övertyga och som som sagt möter Leksand imorgobni sin 2:a match på den här lilla Dalaturnen man är ute på.