Mora vann daladerbyt

Säsongens 1:a Daladerby spelades under onsdagskvällen, det 1:a Daladerbyt i seriesammanhang sedan säsongwn 2012/13. 4500 åskådare var på plats i Smidjegrav arena och de fick se en 1:a period där båda lagen skapade hyfsade chanser, men där det kanske var ett litet övertag för Mora. Man skulle också ta ledningen, drygt 12 minuter in i matchen, men leksands replik kom omgående. 50 sekunder senare smällde Martin Karlsson in 1-1 bakom jakob Johansson i Morakassen, ett resultat som också stod sig perioden ut.

I 2:a perioden återtog Mora ledningen, efter att ha tagit över matchbilden totalt under en period. Leksand skapade nästan ingenting, medan Mora radade upp chanser. Leksand åt sig dock in i perioden och Henrik Haukeland hade gjort några riktigt svettiga räddningar. Ändå var det som sagt Mora som kunde ta ledningen på nytt och det var också resultatet efter 2 spelade perioder, 2-1.

I den 3:e bevakade mora sin ledning på ett väldigt bra sätt. Leksand försökte bygga upp någonting, men tiden rann iväg, det var ingen som riktigt tog tag i det från de blåvitas håll, det såg tröttkört och energilöst ut och man var väl egentligen aldrig riktigt nära en kvitering, utan Mora kunde hålla undan och vinna säsongens 1:a Daladerby med 2-1.

Det var 3:e förlusten med just de siffrorna på 10 matcher för Leksands del. Almtuna borta, Pantern borta och så nu då, mora borta. Det var dessutom 5:e raka bortaförlusten. Man har alltså inte tagit en enda poäng på bortais såhär långt...

Oskarshamn - Pantern 4-1

Sundsvall tog faktiskt ledningen mot Björklöven, men sedan var det roliga slut. ingen imponerande historia från Lövens sida, men en seger är alltid en seger.

AIK fortsätter att ånga på och det här var 5:e raka segern på Hovet. det är ruskigt starkt och man befester därmed sin 2:a plats i tabellen, 21 poäng, 2 bakom Västerås, som fortsatt är serieledare, eftersom att man gjorde precis som AIK, nämligen vann. Det är alltså 13 poäng upp till serieledning för Leksands del nu. Det är långt kvar av säsongen, men 13 poäng är inget man bara äter ikapp bara sådär...

Pantern har nog kommit ner lite på jorden igen. Man inledde serien strålande, men det här var 3:e eller 4:e raka förlusten och man parkerar numera på 10:e plats,tack vare att alla lag bakom förlorade de med. Bofors är 11:a, de förlorade, Timrå 12:a, de förlorade, Leksand 13:e, de förlorade, och sundsvall 14:e, de förlorade.