LHC avgjorde i första perioden

När Patrick Galbraith satte upp klubbhandsken i ansiktet på en Malmöspelare, då fick han matchstraff och kommer dessutom att stängas av i några matcher. Det här var precis i början av matchen och Linköping fick alltså spela 5min powerplay därefter. Ett powerplay som man utnytjade hänsynslöst. Chad Billins tryckte in 0-1, Broc Little 0-2 och Billins höll sig framme igen när det stod 0-3 på tavlan efter 10 spelade minuter. Karlskrona fick visserligen en reducering precis efteråt, men LHC vann till slut med 2-4 och det blev således de där 3 målen i 1:a perioden som avgjorde. Tungt för KHK...

Samtliga resultat från gårdagen:
Karlskrona - Linköping 2-4
Färjestad - Djurgården 4-3 SD
Örebro - Växjö 2-3 SD
Modo -Brynäs 3-4

Brynäs vinner alltså igen och placerar sig nu 3:a i tabellen, på samma poäng som 2:an LHC.

Växjö tog också 2 tunga poäng borta mot Örebro, där man hade 0-1 efter 1:a perioden och där man utökade till 0-2 i 2:a perioden, men där Örebro fick in både en reducering och en kvitering innan perioden var över, men till slut kunde ändå Joey Crab, som värvades till Växjö så sent som förra veckan och här gjorde sin 1:a match i Växjötröjan, bli matchhjälte när han stänkte in 2-3 i förlängningen.

I Karlstad gjordes 3/7 mål av spelare som hade Leksandströjan förra säsongen. Tomi Sallinen satte 0-1 för Djurgården, Johan Ryno satte 3-2 för Färjestad, hans 1:a mål den här säsongen och Linus Hultström satte kvitteringen fram till 3-3 för Djurgården. Färjestad är nu 4:a i tabellen, 1p bakom LHC och Brynäs, och Djurgården återfinns på 7:e plats, 3 poäng bakom Färjestad, så det är tätt och jämnt...