Leksand vs Modo

Leksands och Modos säsongsinledningar har varit ganska likvärdiga, fast i olika serier.

Modo har spelat 4 matcher i SHL, gjort 10 mål och släppt in 18. Man har skrapat ihop 3 poäng och med det är man jumbo i SHL.
Leksand har spelat 8 matcher i Hockeyallsvenskan, gjort 17 mål och släppt in 27. Man har tagit 7 poäng och med det är man näst sist i tabellen, 3 poäng före Sundsvall, som dock har en match mindre spelad. Just Leksand och Sundsvall möts på lördag, då Tegera/Ejendals arena förövrigt firar10 år. Snacka om viktig match. Förlorar Leksand där, ja, då ligger man sist i serien efter 9 spelade omgångar.

I Modos spel pratar man om att det läcker bakåt. Man förlorade med 7-2 mot LHC i tisdags. Man tappar puckar, förlorar dueller osv. vilket skapar onödigt enkla och billiga målchanser för motståndarna, i det här fallet LHC.

Ungefär samma sak är det i leksand också. Man tappar puckar, ger nästan gratischanser åt motståndarna och det finns inget riktigt strukturerat försvarsspel. Backsidan som skulle vara Leksands styrka den här säsongen. Det har den bitvis varit, men det har inte klaffat så som det måste klaffa om det ska räcka någonstans. Man har än så länge inte fått ihop laget och över 1/7 av grundserien har redan gått.

Leksand snittar just nu 0,88 poäng/match, 2,1 mål framåt/match och 3,4 mål bakåt/match.
Modo snittar just nu 0,75 poäng/match, 2,5 mål framåt/match och 4,5 mål bakåt/match.

Modo har alltså en ännu sämre statistik än vad Leksand har, men då ska kommas ihåg att Modo har mött betydligt bättre motstånd än vad Leksand har gjort och att man bara har spelat hälften så många matcher som Leksand har gjort.

Dessutom är i nuläget Jonas Frögren borta i 6-8 veckor, Tommi Paakkolanvaara är borta och Broc Montpetit är avstängd efter skallningen i matchen mot Tingsryd.

Så inte nog med att det har gått knackigt såhär i inledningen av serien, man har tongivande spelare borta och på skadelistan. Det är inte direkt vad man behöver just nu och saker och ting fortsätter att gå emot Leksand, men det är vi fans ju vana vid numera...

En positiv nyhet finns dock och det är att Tobbe Forsberg är tillbaka i klubben. Han har ritat på ett kontrakt för resten av den här säsongen. En spelare gör inte ett helt lag, men jag tror det är positivt att han kommer in och Tobbe är en spelare som vet vad som gäller i Leksand och en spelare som fansen uppskattar. Sedan återstår att se om och isf vad man vidare kommer göra för förändringar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0