Karlskrona tog poäng i Karlstad!

Färjestad gjorde 1-0 efter knappt 3 minuter, men sedan bjöd Daniel Gunnarsson Jesper Olofsson på ett riktigt läge, Olofsson gjorde inga misstag och satte 1-1 i krysset bakom Justin pogge. Sedan gjorde Joel Kiellman 1-2 för Karlskrona, som alltså ledde efter den 1:a perioden. Färjestad vände dock till 3-2 i den 2:a perioden och där och då kunde man kanske tro att KHK skulle vika ner sig, med tanke på hur det har sett ut tidigare, men det gjorde man inte den här kvällen. Istället kvitterade man i 3:e perioden. Färjestad försökte sedan vrida upp tempot och avgöra under ordinarie matchtid och hade ett skott i insidan av stolpen bakom Galbraith i Karlskronakassen, men Karlskrona gjorde det riktigt bra och klarade av 3-3 och fick med sig sin 1:a poäng på väldigt länge. Man hade ju 9 raka förluster innan kvällens match. Mer än så blev det dock inte, för Färjestad kunde avgöra ganska snabbt i förlängningen. det hann bara gå 01:31 innan Milan Gulas smällde in 4-3 rakt framifrån,ett skott som Galbraith inte hann med på. Poängen för Karlskrona njuter man nog dock av ganska ordentligt skulle jag gissa...

Samtliga resultat från kvällen:
Färjestad - Karlskrona 4-3 SD
Modo - Frölunda 2-3
Linköping - Luleå 3-2
Djurgården - HV71 2-0
Brynäs - Växjö 0-1

I Gävle stod det 0-0 enda in i 3:e perioden. Då prickade Josh Henesy in 0-1. Det blev matchens enda mål och Brynäs inkasserade därmed sin 4:e raka förlust.

Linus Hultström nätade för Djurgården i den 1:a perioden, ett Djurgården som var betydligt bättre än vad HV var inledningsvis, men ju längre perioden gick, ju mer kom HV in i matchen och man hade kanske varit värda 1-1 efter den 1:a perioden, men så blev det inte. Inte heller i den 2:a perioden och nästan inte i den 3:e perioden heller. För fler mål föll inte förrän Linus Hultström vispade in sitt 2:a mål för kvällen och 2-0 till Djurgården var ett faktum, vilket också blev slutresultatet. Starkt av Djurgården att hålla undan.

I Övik uppmärksamades bröstcancer och Modo spelade i rosa tröjor, men det var Frölunda som tog ledningen. En ledning som Modo kvitterade i den 2:a perioden, men som Frölunda återtog, men som Modo på nytt kvitterade i den 3:e perioden. trots det skulle det inte bli några poäng för Modo, för med 6 minuter kvar att spela satte Sebastian Stålberg avgörande 2-3 bakom Adam Reideborn i Modokassen. Frölunda fortsätter därmed att ta poäng och har fortfarande bara missat 5 poäng, nu på 14 matcher, medan Modo fortsatt ligger kvar under det nedre sträcket.

LHC hade klara 3-0 på Luleå, men Luleå reducerade 2 gånger om och var inte jättelångt från en kvittering, men LHC och Markus Högström höll emot och det blev 3 nya poäng för LHC.