Frölunda ångar på

Ikväll kom lagets6:e raka seger, även om 2av dem har kommit på övertid/straffar och man har därmed tagit 16/18 poäng såhär långt i årets SHL. Ikväll besegrades Skellefteå med klara 6-2. Redan efter 13 sekunder satte man tonen för matchen och sedan ångade man bara på. Strakt jobbat av Frölunda, riktigt starkt.

Samtliga resultat från dagens SHL:
Frölunda -Skellefteå 6-2
Djurgården - malmö 3-0
Örebro - Luleå 4-0
HV71 - Linköping 1-2
Färjestad - Modo 4-3 SD
Rögle - Brynäs 3-4 SD
Karlskrona - Växjö 2-4

Djurgården gjorde 1-0. Sedan hade Malmö ett jätteläge till kvitering, när man kom 4 mot 1, men avslutet satt rakt i magen på Mantas Armalis, som vaktade Djurgårdskassen dagen till ära. Istället kunde Djurgården kontra och sätta 2-0 och senare också vinna matchen med 3-0, trots att man inte gjorde någon av sina bättre matcher och Malmö är därmed under det nedre sträcket, tillsammans med Karlskrona, som är sist, med 1 måls sämre målskillnad än vad Malmö har. KHK föll också idag och det var växjöss superkedja med Kiiskinen, Rosén och Gynge som anförde laget, trors att det var Karlskrona som tog ledningen med 1-0. Växjö vände sedan matchen och konttrollerade det ganska bra mot slutet.

Oscar dansk stod för ännu en tavla när Brynäs gästade Lindab arena. Han hade bäst räddningsprocent av alla såhär långt i sHL och har gjort det riktigt bra, men tyvärr är det ofta misstagen man minns. Det var en tavl mot Frölunda och här var det en tavla när Brynässpelare sköt pucken mot Greg Scott.Han skulle ta den och komma fri mot Dansk, men lyckades bara toucha pucken vid offensiv blå, men på något sätt gled den ändå förbi Dansk och in i mål. Om inte det målet hade varit så hade rögle vunnit med 3-2. Nu gick matchen till förlängning, där Brynäs kunde gå segrande ur det hela och ta extrapoängen.

I Karlstad såg Modo ut att gå mot andra raka fullträffen. 5-0 senast mot HV och här gick man upp till 3-0, innan Färjestad vaknade och hämtade upp till 3-3, varefter Milan Gulas kunde avgöra drygt 30 sekunder in i förlängningen. Starkt av FBK och Modos nyvunna självförtroende fick sig nog en rejäl törn där...

Luleå har värvat för att ta SM-guld senare i vår. Det är inget man har hymlat om, men såhär långt har man inte fått ihop laget och det gick inte mycket bättre i Örebro idag. Hemmalaget vann enkelt med 4-0 och efteråt stormade en upprörd tränare Fagervall iväg från mixed zone, utan att svara på fler frågor än en. Nej, Luleå är inte i harmoni just nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0