Första Skånederbyt i högstaligan på 20 år

1:a Skånederbyt i SHL eller Elitserien på 20 år och då var det så klart så gott som lapp på luckan i Lindab arena, när malmö kom på besök. Det var också bortalaget som kopplade greppet om matchen när Nils Andersson slog in 0-1 för Malmö, en ledning man höll enda in i den 2:a perioden, då Björn Svensson ökade på till 0-2. Malmö såg ut att ha stenkoll på matchen, men så lyckades Filip Karlsson få hål på Jonas gunnarsson i powerplay och 3 minuter senare ssatte David Åslin 2-2. Segermålet kom sedan efter 25 sekunder av 3:e perioden, då Ludvig Rensfeldt satte 3-2, också det i powerplay. 3 blytunga poäng för Rögles del alltså, vilka gör att man klättrar förbi både malmö och Luleå i tabellen och numera parkerar på 9:e plats med sina 12 poäng.

Gårdagens samtliga resultat:
Rögle - Malmö 3-2
Frölunda - Linköping 7-1
Örebro - Brynäs 6-4
Skellefteå - Växjö 3-4 SD
Djurgården - Modo 4-3

Föll Leksand igenom fullständigt i Allsvenskan så gjorde LHC detsamma här i SHL. Frölunda hade 3-0 efter den 1:a perioden och 6-0 efter den 2:a. Joel Lundqvist storspelar, här med 3+1, och det som skulle vara en toppmatch i SHL med 1:an mot 2:an blev ingen toppmatch. Frölunda fullständigt pulvriserade LHC. det var klasskillnad och inget snack om saken. Frölunda imponerar väldigt mycket just nu...

I Örebro såg Brynäs ut att gå mot 6:e raka segern när man hade 1-3 på tavlan inför den 3:e perioden. Man hade kontrollerat matchen ganska bra, men när Johan Wiklander satte 2-3 bara minuten in i 3:e perioden blev det starten på en galen vändning. 2-3 stod sig visserligen långt in i perioden, men med 4 minuter kvar vispade alexander Anderberg in sitt 1:a sHL-mål fram till 3-3. 2 minuter senare satte daniel Viksten 4-3 och Kalle Olsson satte 5-3 i öppen kasse. Brynäs reducerade dock till 5-4, men Örebro höll undan och satte slutligen spiken i kistan, 6-4, med 33 sekunder kvar att spela, en puck som Anders eriksson drog iväg direkt från mittcirkeln, direkt på tekningen. Pucken gick emellan Brynäsbackarna och in i det tomma målet, ett väldigt spektakulärt mål får man ändå säga.

reprisen på SM-finalen från i våras fortsatte i samma stil som då, nämligen med bortasegrar. Växjö drog det längsta strået i sudden, när Rickard Gynge blev matchvinnare för Växjö.

djurgården gick upp till stabila 4-0 inför 3:e perioden och allt såg glasklart ut, men då höll Modo på att stå för en riktigt grym vändning, precis som Örebro gjorde. Skillnaden var bara den att Örebro lyckades, modo lyckades inte, men det var inte långt bort. Maxim lapierre satte 4-1, Bill Thomas 4-2 och Emil Djuse 4-3. då återstod 12 minuter att spela, så det fanns helt klart tid att vinka på för Modo, men mantas Armalis klev fram och höll emot och det blev inga nya poäng för Modo, som ikväll kan halka ner under det nedre sträcket, om HV vinner mot Karlskrona i ett riktigt bottenmöte. Vinner KHK är man fortfarande sist i tabellen, men bara 1 poäng bakom HV.