asplövenkross!

Leksand blandar verkligen och ger. Man har radat upp 5 raka förluster på bortais och har där en målskillnad på 8-18 (-10). Samtidigt har man tagit 13 av 18 möjliga poäng på hemmais och har där en målskillnad på 22-15. Senast föll man med 2-1 borta mot Mora, men ikväll körde man över Asplöven med 6-1.

Man tryckte gasen i botten redan från start. Janos Hari stänkte in 1-0, varefter Colin Long brände en straff för Asplöven och där tobbe ericsson istället kunde göra 2-0 för Leksand och sedan gjorde man också 3-0 innan perioden var över. En riktigt bra 1:a perioden av de blåvita!

I den 2:a var matchbilden dock en helt annan. Betydligt mindre aggressivt från Leksands håll. asplöven bjöds in i matchen mer och mer och till slut satt också reduceringen i nät bakom Frans Tuohimaa, som återigen vaktade kassen. Det var dock enda målet han släppte in och han stannade därmed på en räddningsprocent på 95,65%, vilket givetvis är bra.

I 3:e var Leksand tillbaka i samma form som i den 1:a perioden och på 53 sekunder gick man från 3-1 till 6-1, när Viktor Mårtensson först slog in sitt 1:a mål för säsongen, Fredrik forsberg satte 5:an och Martin Karlsson avslutade målskyttet med sitt 6-1-mål. Därefter var matchen avgjord, perioden spelades mest bara av och Asplöven hade inget att svara upp med. ronan Quemener fick nog efter 6-1-målet och det positiva man kan ta med sig från den här matchen var väl att Samuel Ward höll nollan när han klev in mellan stolparna.

Segern gör att Leksand klättrar upp från 13:e till 10:e plats, förbi Timrå, Bofors och Pantern. Timrå och Bofors har dock en match mindre spelad, spelar imorgon, Timrå hemma mot Sundsvall och BIK hemma mot Vita hästen. Vinner de båda är Leksand 12:a, men man är i vilket fall över det nedre sträcket, vilket känns skönt.

Samtliga resultat från kvällen:
Leksand - Asplöven 6-1
Pantern - Tingsryd 1-5
Oskarshamn - Västerås 4-2

Oskarshamn slår lite överraskande Västerås. Man tog ledningen, men VIK kvitterade. IKO återtog dock ledningen innan den 1:a perioden var över och genom 2 snabba mål i den 2:a perioden avgjorde man matchen. VIK reducerade visserligen i 3:e perioden, men närmre än 4-2 kom man aldrig. Man toppar dock fortfarande tabellen, men AIK och Tingsryd har 1 match mindre spelad och Björklöven har 2 matcher mindre spelade, så dessa 3 lag kan rent teoretiskt pasera VIK, men sannolikheten är inte jättestor och VIK toppar alltså alltjämt tabellen, 2 poäng före AIK och Tingsryd, som fortsätter att överraska riktigt ordentligt. Ikväll kom en ny seger och 3 poäng när man tvålade dit Pantern riktigt ordentligt nere i Malmö på Isstadion. 1-5 borta är inte helt fel och Pantern fortsätter att ha det jobbigt och man dalar sakta men säkert i tabellen...