6/9 poäng!

Innan den gångna veckan hade Leksand spelat 5 bortamatcher och tagit 0 poäng. Sedan tog man 1 poäng mot Västerås i tisdags och målnollan på bortais var därmed spräckt. Sedan fortsatte man med 2 pinnar uppe i Umeå i fredags, när man slog Björklöven på straffar med 2-1, efter att Löven tagit ledningen, knappa minuten in i 3:e perioden, när Kim Karlsson tryckte in pucken med typ hela kroppen, i en match som definitivt inte saknade målchanser. Det var chanser åt båda håll och en väldigt underhållande hockey. En riktigt rolig match att beskåda och halvvägs in i sista perioden kunde också janos Hari kvittera. En fin pass från Viktor Amnér, som förövrigt var riktigt bra hela matchen, och fri mitt framför mål gjorde den gode Hari inga misstag. Björklöven hade sedan ett jättetryck mot slutet, där man verkligen gick för att agöra, men Henrik Haukeland stod emot och matchen gick till sudden och straffar, där Tobias ericsson var den enda som gjorde mål och extrapoängen gick därmed till Leksand.

Man saknade dock fortfarande en trepoängare på bortais. Den skulle dock komma tidigare idag, söndag, när man ställdes mot Timrå i den 3:e bortamatchen den här veckan. Jon Knuts gav då Leksand ledningen efter 8 minuter och Viktor Amnér, som fortsätter att visa fin form och har ett bra sammarbete med Ytterell, ökade på till 0-2 i spel 5 mot 3 i 2:a perioden. timrå reducerade dock med 55 sekunder kvar att spela. Man tryckte också på för en kvittering, men när man tappade puck i mittzon var Leksand inte ena att utnytja det och Jon Knuts satte sitt 2:a mål för dagen, 3:e för säspngen, och matchen var avgjord och slutade också 1-3.

6/9 poäng på bortais under veckan är alltså resultatet efter de här 3 bortamatvherna och det får man verkligen anse som godkänt och Leksand är kanske på gång och på väg upåt i tabellen? Man är 11:a just nu med sina 19 poäng, 1 poäng bakom Hästen som är 8:a. Så det är fortfarande tätt och jämnt och det är fortfarande bara 3 poäng ner till just Timrå under det nedre sträcket med sina 16 poäng. Näst på tur för de blåvita står Almtuna, som kommer till egera arena nu på tisdag.

Timrå - Leksand 1-3

Magnus Åkerlund stod emot länge, men Panterns spetsspelare, som ska kliva fram, de klev också fram när Fredrik Händemark assisterade Erik Nyström som satte avgörande 1-0 bakom Åkerlund. Surt för Sundsvall, som verkligen behöver poängen där i botten, om man inte ska halka för långt efter redan nu. Man är 5 poäng bakom Timrå i nuläget...

AIK får stryk för 2:a matchen i rad och Oskarshamn fortsätter att övertyga. Nu är man 4:a i tabellen med 25 poäng, 2 bakom just AIK. Västerås och Tingsryd, som ligger däremellan, har dock 1 match mindre spelad och kan gå förbi AIK båda 2 i händelse av seger...

Bofors tvålar dit Mora riktigt ordentligt och Tingsryds hemmasegersvit är bruten, även om Hästen "bara" vann i sudden, efter att man hämtat upp ett 3-1-underläge till 3-3 i sista perioden.