Poäng mot Tingsryd

2:a hemmamatchen för veckan för Leksands del, inför drygt 4600 åskådare, 4646 för att vara exakt. Det blev seger med 1-0 mot Pantern under onsdagen och även här blev det en tillknäppt historia med 2 bra målvakter i Frans Tuohimaa och Johanne Jönsson, som båda fick kliva fram och hålla nollan de 2 första perioderna. Jönsson motade 28 skott och Tuohimaa motade hela 38 skott. Det var dock på hela matchen och det var också Tuohimaa som skulle få kapitulera först, när Markus Persson tidigt i den 3:e perioden, men kort därefter replikerade Leksand när Viktor Amnér bombade in 1-1 i powerplay.

Nervöst och mycket känslor, definitivt inte som omgång 19 i grundserien. Det riktigt kändes att mycket stod på spel, precis som mot Pantern, men till skillnad från då gick matchen till förlängnin och straffar, för inga fler mål föll under ordinarie matchtid. Inte under förlängningen heller och matchen fick därmed avgöras på straffar. Där satte Broc Montpetit Leksands 2:a straff och Markus Persson var drämed tvungen att sätta Tingsryds 3:e straff för att inte Leksand skulle ta bonuspoängen. det gjorde han. så det blev suddenstraffar och först i den 8:e omgången kunde Jonathan Johnsson sätta Tingsryds straff, varefter ytterell missade Leksands och hbonuspoängen gick därmed till Tingsryd.

Almtuna - Bofors 3-1

Tyvärr för Leksands del så är Sundsvall inne i ett riktigt stim och slog föst Hästen med 5-4 efter straffar, efter att Hästen först gått upp till 0-2, men där Sundsvall starkt nog både reducerade kvitterade. Hästen återtog dock ledningen, men bara 8 sekunder senare satt 3-3 i nät bakom Axel Brage i Hästenkassen. och Norrköpingslaget skulle dock få sista ordet i 2:a perioden, men ytterligare en gång skulle Sundsvall komma tillbaka. Viktor Ahlström satte 4-4 med 7 minuter kvar att spela och sedan kunde Christoffer Kjaergaard avgöra. Sedan tvålade man dit självaste Västerås med hela 5-1! Det är riktigt, riktigt imponerande och tack vara de 5 poängen är man nu bara 1 poäng bakom Björklöven och Mora, som just nu bara är över det nedre sträcket på bättre målskillnad än vad Lövrn har. Löven hade alltså legat sist i tabellen om man inte hade slagit Oskarshamn med klara 5-2. Där hade Björklöven skjutit 9 skott efter 25 minuters spel och då gjort 4 mål. Då byttes Erik Kjellgren in och gjorde det bra resten av matchen, men Bakala hade väl ingen av sina bättre dagar på jobbet direkt.

Sedan är det bara ytterligare 1 poäng upp till Timrå och Leksand för Sundsvalls del. Så det är minst sagt tätt där i botten av serien. Timrå, som ju också vann, 3-1 mot Pantern, tog också poäng, så man kan väl inte direkt säga att resultaten under helgen gick Leksands väg, men de trycker definitivt ihop tabellen en del. Västerås toppar fortfarande på 38 poäng, efter den kanske lite oväntade förlusten där mot Sundsvall. det är alltså 17 poäng från lag 1 till lag 14.

Mora är som sagt bara över sträcket på bättre målskillnad än vad Löven har, men här var man nära på att ta 3 fina poäng mot AIK, men precis som flera gånger tidigare under säsongen så visar AIK enorm styrka mot slutet av matcherna och vände 2-1 till 2-4 just i den 3:e perioden.