Perraeffekten?

Det var jättelite folk i Tegera arena när Perra gjorde sin 1:a match som headcoach för Leksand, efter att Sjur Robert Nielsen och Johan Rosén fått kliva åt sidan under måndagen. Nielsen är en erkänt duktig coach och det är absolut ingen skugga över honom och hans kunnande, men ibland kör man fast och det har han gjort med det här laget. Efter Asplövenförlusten i lördags var man jumbo i tabellen, efter nästan halva serien och ingenting tydde på något ljus i tunneln. Så ja, i det här fallet tycker jag nog faktiskt att det var rätt agerat av Leksands IF.

Matchen igår då, blev det någon Perraeffekt?
Ja, det kan man nog säga att det blev. Leksand öppnade matchen väldigt bra och tryckte på mot Jonas Fransson i Västeråskassen och målet kom också. Ett väldigt omdiskuterat mål, som först vinkades bort, men som sedan, efter lång videogranskning, ändå godkändes.

Efter målet var det dock Västerås som tog över totalt. Leksingarna drällde med pucken, tappade puck i egen zon, slog helgalna passningar och ingenting stämde. Man såg helt enkelt virriga och stirriga ut.

Ledningen stod sig trots det enda in i 2:a perioden, då det var Västerås tur att få ett mål godkänt efter lång videogranskning.

I 3:e perioden kom sedan målexplosionen. Leksand stänkte först dit 2-1, men 3 minuter senare hade Västerås kvitterat. Repliken från Leksand lät dock inte vänta på sig och bara 12 sekunder senare hade man återtagit ledningen när Robin Jakobsson smackade in 3-2 för Leksand. Glädjen hos den gode Jakobsson gick inte att ta miste på efter målet.

När Jon Knuts sedan gjorde sitt 2:a mål för kvällen fram till 4-2 kändes det ganska klart, men Västerås hade inte gett upp och med 19:30 på klockan satt också 4-3 i nät bakom en annars väldigt bra Henrik haukeland. Det blev med andra ord rejäl spänning in i det sista, Västerås tryckte verkligen på för en kvittering, men den kom aldrig och Leksand kunde vinna med 4-3!

1:a segern sedan Hästen borta för 2 veckor sedan och en oerhört viktig seger, inte bara för poängens skull, utan även för självförtroendet och laget i stort. det var precis en sådan här start man ville ha med ny tränare och allt.

Imorgon kommer Björklöven på besök till arenan. då hoppas vi på betydligt mer publik än de 3584 som var på plats igår och att det blir 3 nya poäng till Dalarna!

Pantern - Vita hästen 2-3 str

Tingsryd fortsätter att ånga på i toppen av tabellen. Här vände man 1-0 till en stabil seger med 1-4 mot Oskarshamn. Samtidigt som AIK och Västerås tappade poäng innebär det att man nu är hela 5 poäng före AIK och alltså kommer att leda serien när halva är spelad. Det är mäkta imponerande får jag faktiskt säga!

På tal om AIK så spelade man en galen match här mot Bofors. BIK gick upp till 2-0 en bit in i 1:a perioden. AIK reducerade och vände sedan på steken inom loppet av 2 minuter. Bofors missade sedan en straff, men kvitteringwn satt ändå i nät kort senare. AIK återtog dock ledningen, men 37 sekunder senare var det utjämnat igen. AIK gjorde sedan 4-5, men BIK kom tillbaka ännu en gång och att det här var 2 av de lag som hade gjort flest mål av alla i hela serien, AIK 86 och Bofors 79, var det ingen tvekan om. BIK hade dessutom släppt in 72 mål och med det var det bara Asplöven som hade släppt in fler i hela serien.

Sundsvall kom till Uppsala med bara 10 forwards och det märktes kanske lite på isen. man hade inet att säga till om jämt mot Almtuna, som vann ganska enkelt med 4-0. I och med att Leksand också vann så är Sundsvall nu åter sist i tabellen med sina 29 poäng.

Pantern har inte haft det lätt på senaste, men här kom ändå en liten ljusglimt när man faktiskt hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Hästen. Hästen tog sedan förvisso bonuspoängen, men 1 poäng blev det iaf.

Björklöven gick segrande ur bladderbyt och är nu uppe på 7:e plats i tabellen med sina 34 poäng. det är bara 4 fler än vad Leksand har och eftersom de båda möts imorgon så förstår ni själva att det är en riktig sexpoängsmatch och att det kan svänga snabt i den här serien...