Oväntad Timråseger

När 2:an AIK gästade E.on arena under gårdagskvällen kändes det på förhand som en väldigt, väldigt svår match att vinna för hemmalaget, men det gjorde man. Man gjorde 1-0 redan efter 49 sekunder och ökade sedan på till 2-0, innan AIK kunde reducera. Timrå ryckte dock återigen åt sig en tvåmålsledning i 2:a perioden, varefter AIK kröp närmre igen. Närmre än 3-2 kom man dock inte, utan Timrå kunde göra 4-2 och sedan också 5-2 i öppen kasse. En högst oväntad Timråseger, vilken dock gör att man klättrar förbi Sundsvall, som då återigen är sist, och Leksand, som har sämre målskillnad än vad Timrå har. Så, nu är Leksand återigen nere under det där sträcket...

Gårdagens resultat:
Timrå - AIK 5-2
Asplöven - Västerås 3-6

Asplöven var också på väg mot en seger när man tog ledningen redan efter 01:04. Västerås kvitterade 12 minuter senare, men precis i upptakten av 2:a perioden återtog Asplöven ledningen igen, nu efter 01:34, en ledning som man ökade på till 3-1 innan perioden var över. Sedan kom raset. Eller var det Västerås som stäppade upp ett antal steg i 3:e perioden? Man kan väl säga att det var utvisningarna som fällde Asplöven, för både 3-2, 3-3, 3-4 och 3-5 kom i powerplay, 3-4 och 3-5-målen t.o.m. i spel 5 mot 3. 3-6 gjorde man i spel 3 mot 5. Det händer inte ofta, men vilken stjärnsmäll för Asplöven. Förhoppningsvis kan det sätta sig i huvudet på dem tills imorgon, då Leksand gästar ICA arena...